2019 vloog voorbij. Een korte terugblik.

En zo zitten we al weer bijna aan het eind van 2019. Wat ging het snel! Een geweldig Porsche jaar. We hebben veel nieuwe mensen leren kennen en hun wens in vervulling mogen laten gaan en daarnaast met veel liefde en plezier aan Porsches gewerkt. De evenementen waren zeer divers en in dit blogartikel blikken we kort terug naar enkele memorabele momenten van 2019.

We blikken terug op het afgelopen jaar maar kijken ook vooruit naar wat er allemaal gaat gebeuren in 2020. Team Porsche Centrum Rotterdam heeft er nu al zin in!

911 introductie

Het eerste grote nieuws van het jaar was de introductie van de achtste generatie van de iconische 911: de 992. De lijnen, de brede heupen, z’n historie…. Alles klopt bij de nieuwe Porsche 911. Het tijdloze design dat in 1963 voor het eerst werd getoond is compleet doorontwikkeld naar de wensen anno nu. De 911 is digitaler, sterker en dynamischer dan zijn voorgangers. We pakte groots uit in de RDM Onderzeebootloods en hadden in de eerste twee zalen een heerlijk hapje en drankje klaar staan. Na de onthulling door mijzelf en presentator Erik Peekel, reed Robert Doornbos het podium op en vertelde alles over de 911 dat men wilde weten.

Na deze presentatie opende een grote deur naar nog een derde hal waar een swingende band de meer dan 1200 gasten stond op te wachten. In een compleet andere sfeer werden de gasten langs alle 8 generaties geleid. Elk type Porsche had typerende hapjes en drankjes uit die tijd. Een waanzinnig evenement waar we nu nog steeds mensen over horen.

De nieuwe Porsche 911 staat nu bij ons in de showroom en we hebben zeer recentelijk ook een aantal interessante jong gebruikte Porsches 992 ingeruild. Bekijk de voorraad Porsche 911 Approved hier.

Ook de nieuwe 992 Speedster en de Cayenne Coupé maakten hun opwachting in Rotterdam in 2019. Vooral de belangstelling voor de nieuwe SUV van Porsche was – en is – groot.

Harm Lagaaij in Rotterdam

Op uitnodiging gaf Harm Lagaaij in juni een workshop in Rotterdam tijdens de Porsche Classic Open Dag. Maar weinigen hebben zo hun stempel gedrukt op het design van Porsche als deze Nederlander. Van 1989 tot zijn pensionering in juli 2004 was hij hoofd van de designafdeling van Porsche in Weissach en onder zijn leiding werden seriemodellen als de Porsche Boxster, Cayman, Cayenne, Carrera GT en een aantal generaties van de 911 stilistisch gedefinieerd.

De gasten hingen aan zijn lippen. Zij zogen de woorden van Harm Lagaaij in zich op. In groten getale waren zij met hun classic naar de Landaulettestraat afgereisd; Lagaaij stond in een aantal gevallen aan de wieg van hun auto. Transaxles als de 924, 968 en 928 GTS, maar ook de luchtgekoelde 993, de watergekoelde 996, Boxster, Cayenne en 997.

Porsche Rotterdam Cycling Tour

Fietsen voor het goede doel. Tientallen wielrijders stapten in augustus op de racefiets voor de Porsche Rotterdam Cycling Tour 2019. Het was een nieuwe gelegenheid die Porsche Centrum Rotterdam aangreep om geld in te zamelen voor Rotterdamse Fundracers dat het geld verdeeld tussen de goede doelen Zeldzame Ziekten Fonds en het KWF Kankerbestrijding. Een cheque ter waarde van €10.500,00 kon na afloop worden overhandigd aan Chantal Blaak. “We zijn daar enorm trots op”, aldus Van Ham. Marco Hendriks fietste mee en schreef er een artikel over: Jongensdromen.

Ergens in juni 2020 wordt de volgende Porsche Rotterdam Cycling Tour weer gereden. De datum is nog niet bekend maar volg ons gratis op de Porsche24 app en u krijgt daar automatisch een melding van.

Patenten van Porsche

Naar aanleiding van een klant van Porsche Centrum Rotterdam kregen we hoogte over een onderwerp dat niet vaak wordt besproken. De patenten van Porsche. Tijdens deze zeer exclusieve sessie – waar we zowel klanten als Porsche24 members hebben uitgenodigd – werden diverse Porsche rijders op de hoogte gebracht van de patenten die Porsche indient. Het zijn er honderden per jaar om ervoor te zorgen en dat verraad al hoe snel de ontwikkeling gaat bij Porsche (kleine details tot hele opmerkelijke patenten). We sloten de avond in de unieke man cave af met een interactieve quiz waar er leuke prijzen werden gewonnen.

De nieuwe Taycan

Sales Executive Dennis den Otter maakte in oktober op het Spaanse eiland Mallorca al kennis met de nieuwe Taycan. Hij was diep onder de indruk van de eerste elektrische sportwagen van Porsche. “Sinds ik op Mallorca de training heb gevolgd, weet ik dat deze auto boven verwachting presteert. De nieuwe Porsche Taycan is bizar goed; het is een ‘typische’ Porsche. De elektrische techniek is gekoppeld aan de sportiviteit en de uitstraling die je van ons merk gewend bent. Ik ben diep onder de indruk.” De nieuwe Taycan staat in januari 2020 bij ons in de showroom. Lees zijn artikel hier.

Robert Doornbos Grand Prix 2019

Kinderen die helemaal gek zijn van de autosport, beleefden 12 en 13 oktober de dag van hun leven in Ahoy Rotterdam. Bij de Robert Doornbos Grand Prix 2019 raceten de kids voor het tweede achtereenvolgende jaar met Porsche trapauto’s. Porsche Centrum Rotterdam was hoofdsponsor. Dat doen we niet voor niets: we willen graag wat betekenen voor de samenleving, en dat is meer dan het verkopen en onderhouden van Porsches alléén.

Goede doelen.
Met dit evenement werd ook dit jaar vooral geld opgehaald voor diverse goede doelen waaronder het Sophia Kinderziekenhuis. Zieke kinderen gaan Doornbos én Porsche Centrum Rotterdam aan het hart; heel veel kinderen vechten nog elke dag tegen bedreigende ziektes. Daarom heeft Porsche Centrum Rotterdam zich met liefde aan dit event verbonden; kinderen mogen niet ziek zijn.

Honderden kinderen tot een leeftijd van vier tot twaalf jaar raceten door Ahoy op veertig gekleurde Porsche 911 2.7 Carrera RS-trapauto’s die door Porsche beschikbaar waren gesteld. Er werden tientallen trapauto’s voor het goede doel verkocht.

2020: het jaar van de Taycan

Met 2020 in zicht vragen we ons af hoe we 2019 kunnen overtreffen. We beginnen het jaar in ieder geval goed: de elektrische Porsche Taycan rijdt 16 januari onze showroom binnen. Wat er verder in het jaar gaat gebeuren, ziet u spoedig op de Porsche24 app. Download deze hier gratis en blijf op de hoogte.

Namens team Porsche Centrum Rotterdam wensen we u een prettige jaarwisseling en zien wij u graag in het nieuwe jaar op de Landaulettestraat 9 in Rotterdam!

Tijdens de feestdagen zijn onze openingstijden gewijzigd. Klik hier om ze te bekijken.