Op de brug: Porsche 944 Turbo

Een poos geleden hadden we een klassieke Porsche 911 Turbo bij ons op de brug en dat specifieke artikel maakte veel los bij onze klanten. Die vonden het zo leuk om te lezen dat we naar aanleiding daarvan nog een leuk verhaal met jullie willen delen. Onlangs hebben we met veel plezier een prachtige Indisch rode Porsche 944 Turbo mogen vertroetelen. Na aflevering van de Porsche belde we met de eigenaar.

Ik zag uw prachtige 944 Turbo in de werkplaats staan, hoe komt u aan deze Porsche?

Bedankt! Ik ben er heel erg blij mee. Een vriend van me verkoopt auto’s en ik ben eigenlijk een grote fan van de Porsche 911. Toen ik deze rode Porsche 944 Turbo zag staan sprong hij gelijk boven de rest uit met zijn retro jaren 80 look. Ik was op slag verliefd.

Wat hebt u er aan laten doen?

Het is een Amerikaanse Turbo en ik heb de achterbumper vervangen voor een Europese bumper, die vind ik mooier dan de grote zwarte stoot strips.

Bij Porsche Centrum Rotterdam heb ik de distributieriem, de ECU-DME (control unit) en het spruitstuk vervangen. Wat ik nog wil doen is het terug laten bouwen van de schokbrekers en vering. Nu zit er een race set onder die iets te hard is afgeveerd. Hij mag iets meer overhangen zoals vroeger.

Als u mocht kiezen: Le Mans of de Alpen?

Ik ben geen rally rijder en gebruik de Turbo vaak voor een zondagsrit in de buurt. Ik vind het wel leuk om naar de Classic Le Mans of 24h van Le Mans te gaan en ben daar in het verleden al vaak geweest.

Mag iemand anders in uw Porsche rijden?

Een sportwagen is het leukste als je hem kan delen. Samen genieten! Ik zei laatst tegen mijn neefje: Wanneer je je rijbewijs hebt, dan mag je erin rijden.

Ik voel me bij Porsche Centrum Rotterdam heel erg op mijn gemak. Het is een vriendelijk en gepassioneerd team. Ik spar ook graag met hen over de volgende stappen met mijn transaxle Turbo. Op naar de volgende stap.

Als Porsche Classic dealer horen we graag deze verhalen. Hebt u ook een leuk verhaal over uw Porsche? Laat het ons weten, en we nemen graag contact met u op.

Uw eigen Porsche project?

Heeft u ook een klassieke Porsche waar u wat aan wilt laten doen? Neem dan eens contact op voor een vrijblijvend gesprek. We kijken eerst naar de Porsche en maken samen met u een plan. Dat kan overigens ook stap voor stap zoals met de eigenaar van deze Porsche 944 Turbo.

Klik hier en plan een vrijblijvend gesprek in