Op de brug: Porsche 993 Turbo

Naast al het reguliere onderhoud zijn er wel eens van die projecten waar ik kippenvel van krijg. Dit is er zo een. De Porsche 993 Turbo met 200.000 kilometer op de teller kwam bij ons binnen voor een grondige beurt. We gingen bij Porsche Centrum Rotterdam een stap verder en hebben hem in nieuwstaat gebracht, tot volle tevredenheid van de eigenaar.

We hebben plaatselijk een stukje roest hersteld, de raamlijsten zijn gedaan en we hebben een olielekkage en koppelingscilinder aangepakt. De motor is ook opnieuw verpakt. Even ter verduidelijking; dan zorgen we ervoor dat de motor nieuwe pakkingen krijgt.

Daarna is het stuurhuis als nieuw gemaakt. Als kers op de taart hebben we de 993 Turbo goed laten poetsen en staat deze erbij alsof hij net uit de fabriek komt rollen. De hereniging met de eigenaar hebben we compleet gemaakt met strik.

Achtergrond van de Porsche 993 Turbo

We vroegen de eigenaar naar de historie van de Porsche.

Hoe lang heeft u de Porsche al?
“Ik heb de Porsche 3 of 4 jaar, even denken… ja ik heb hem in 2014 gekocht.
Eerder dat jaar had ik een Ferrari besteld en wilde als investering voor mijn kinderen een 993 Twin Turbo kopen. Toen ik op een dag naar Zwolle reed, ging ik toch even langs bij Porsche Centrum Leusden. En daar stond hij!”

Hoe ging dat precies?
“Toen ik met de verkoper een rondje om te Turbo heenliep en deze startte, kwam er direct een aantal mensen bijstaan. Ik wilde pers├ę deze hebben, en heb toen in 3 minuten besloten dat dit hem moest worden. Het was een droom die uitkwam. Als er een auto uit moet, gaat de Ferrari er als eerste uit. De Porsche heeft mijn hart gestolen.”

En mogen de kinderen er mee rijden?
“Natuurlijk! Ze zijn 28 en 29 jaar en nemen de Porsche geregeld mee. Daar is hij toch voor gemaakt!?”

Rijdt u er veel mee?
“Jazeker, de Porsche heeft nu 200.000 kilometer gelopen en ik rij er ongeveer 25.000 kilometer per jaar mee. Ik rij er ook diverse rally’s mee.”

Wat vindt u het mooiste aan uw Porsche?
“De Turbo is esthetisch heel mooi. Vaak pak ik de stoel, een goed glas wijn en zit ik er alleen maar naar te kijken. De lijnen te bewonderen weet je wel… Prachtig!”

Als Porsche classic dealer horen we graag deze verhalen. Heeft u ook een leuk verhaal over uw Porsche? Laat het ons weten, en we nemen graag contact met u op.

Uw eigen Porsche project?

Heeft u ook een klassieke Porsche waar u wat aan wilt laten doen? Neem dan eens contact op voor een vrijblijvend gesprek. We kijken eerst naar de Porsche en maken samen met u een plan. Dat kan overigens ook stap voor stap.

Klik hier en plan een vrijblijvend gesprek in