Noëlle gaat vol gas.

Noëlle Stevens is van jongs af aan gek van auto’s. “Het is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader heeft altijd al een passie voor auto’s gehad en racet al een jaar of twintig. Als klein meisje ging ik altijd met hem mee naar het circuit om te kijken. De sfeer op Zandvoort is altijd gezellig. Iedereen kent elkaar en heeft dezelfde passie: Porsche. Inmiddels rijden wij samen met een GT4 Clubsport. “Een droom is uitgekomen.”

Trackday

"Ik heb mijn licentie nu een jaar of zeven. In het begin deed ik af en toe een trackday. Toen kwam er een periode waarin ik nauwelijks het circuit op ben geweest – COVID kwam er ook nog tussendoor. Maar sinds mijn vader in de Cayman rijdt, is het rijden op het circuit voor mij ook weer begonnen." Bij vader en dochter heeft zich nog een derde rijder aangesloten: de vriend van Noëlle. “Hij heeft zijn licentie vier jaar geleden gehaald en is bijna enthousiaster dan ik."

Logisch vervolg

Noëlle Stevens is in mei 2021 bij Porsche Centrum Rotterdam gestart als Product Genius. “Een topbaan. Als Product Genius neem je de klanten en potentiële klanten mee in de reis die ‘Porsche’ heet. Je enthousiasmeert ze over de modellen, de opties en accessoires, en hier en daar verkocht ik een auto.” Vanaf 1 mei is Noëlle toegevoegd aan het salesteam. “Het was een logisch vervolg op mijn werkzaamheden als Product Genius; je groeit er naartoe, want je zit al een beetje in de verkoophoek. De eerste auto die ik verkocht was een Taycan. Het was cool ‘m hier van de truck te zien rijden. Ik heb de auto zelf aan de klant afgeleverd, natuurlijk.”

Geluksvogel

Noëlle startte in mei 2021 op een ongelukkig moment bij Porsche Centrum Rotterdam. Door Covid lag de verkoop van auto’s nagenoeg stil. “Ik heb de laatste lockdown nog meegemaakt. In de zomer moest de showroom dicht; alleen op afspraak mochten klanten komen. In- en uitlopen kon niet zomaar. Maar toen we uiteindelijk weer open gingen, was het een groot feest. Leuke klanten - waarvan ik er op het circuit al veel heb ontmoet, leuke collega’s en prachtige auto’s. Wat wil je nog meer. Porsche is naast mijn hobby ook mijn werk geworden. Ik ben een geluksvogel.”

Verfrissend

Ze komt op het circuit in Zandvoort veel van haar klanten tegen tijdens de circuitdagen. “We hebben onder andere een event gehad op Zandvoort met een aantal van onze klanten die al een GT3 of GT3 Touring heeft. We hebben ze meegenomen naar de Supercup die daar werd gereden. Dat was een leuke dag; lekker eten en drinken en kijken naar Porsches die racen. Dat schept een enorme band.” Ze kreeg van klanten veel positieve reacties over het feit dat ze een vrouw is. “Een vrouwelijke verkoper tussen al die mannen zien zij als ‘verfrissend’. Soms voelde het alsof je jezelf moest bewijzen, ik werd regelmatig getest. Ook op het circuit – toch wel een beetje een mannenbolwerk - wordt er positief op gereageerd. Als ik mijn helm afdoe en mensen zien dat ik een vrouw ben, zijn de reacties altijd leuk. Als ze zien dat ik weet waar het over gaat, is het geen issue meer.”