Discovered LIVE by Porsche Centrum Rotterdam

Rotterdam, 25 mei 2023 – De wereld zit vol met ambitieuze aanpakkers. Mensen met een originele toekomstvisie en het lef om die te verwezenlijken. Hun verhalen geven kleur aan de wereld en hebben de kracht om te verbinden, om mensen te inspireren om ook hun dromen te volgen. Dat verdient een podium: Discovered LIVE by Porsche Centrum Rotterdam.

‘In the beginning I looked for my dream car, but I could never find it, so I decided to build it myself.’
Ferry Porsche.

De ultieme sportwagen creëren: dat ging niet vanzelf. Voor het ontstaan van de eerste Porsche was een ondernemende mentaliteit nodig. Een droom realiseren vraagt om veerkracht. Door niet op te geven werd in de garage vanuit een ruwe schets een iconisch sportwagenmerk geboren. Bij Porsche noemen we deze mentaliteit daarom de Garage Mentality. Die staat voor ondernemerschap, ambitie en innovatie.

Discovered LIVE vond plaats op 23 mei 2023 bij Porsche Centrum Rotterdam in samenwerking met Porsche Nederland.

De sprekers

Tijdens Discovered LIVE brachten we de verhalen van drie bijzondere ondernemers tot leven waarbij journaliste Merel Westrik de host van de avond was. 

Leen Zevenbergen trapte de avond af, hij is tech-ondernemer en duurzaamheidsleider. Hij nam de zaal mee in zijn lessen, dromen en ambities. Leen richtte in 1985 het bedrijf Bolesian op, het eerste Artificial Intelligence (AI) bedrijf in Nederland. Door ‘machine learning’ te combineren met kennistechnologie automatiseert Bolesian menselijke intelligentie. Het is hun missie om de wereld te laten ervaren hoe je doelen beter, sneller en efficiënter kunt bereiken. 

Onze tweede spreker op Discovered LIVE was Meester Kim Beumer. Haar boodschap: Juristen met flair. Kim is ondernemer en advocaat pur sang. Vurig, gedreven en expressief. Ze is founder van Beumer Advocaten en Mediators, dé juridische boutique in familierecht. Advocatuur met schwung, daar staat zij voor.

De derde en tevens culinaire spreker van Discovered LIVE was Thomas Uljee van Tomasu. Tomasu is het eerste sojasausmerk van Nederlandse bodem. Met een assortiment van diverse én verrassende smaken sojasaus wil Thomas elk gerecht in smaak kunnen verrijken. Gedurende de avond proefde het publiek de bijzondere smaken van Tomasu: een Rotterdams bedrijf dat haar sojasaus in Nederland vervaardigt én zelf produceert.

Discovered.Porsche

Discovered is het contentplatform van Porsche Nederland, waar bijzondere verhalen worden gepubliceerd over ondernemers, artiesten en creatieven. Dit platform richt zich tot de nieuwe doelgroepen: mensen die op zoek zijn naar schaarste en uniciteit.

Porsche en ondernemerschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom richt Discovered zich te allen tijde op het professionele leven van mensen. Mensen die binnen hun vakgebied excelleren en opvallen doordat ze een andere weg durven in te slaan en zich onderscheiden van de massa. Discovered vangt de dromen en gedrevenheid van bijzondere en succesvolle mensen. Een formule die al heeft geleid tot een unieke verzameling prachtige content. Maar hoe goed en mooi we alles ook kunnen cureren, beschrijven fotograferen of filmen, het wordt pas echt onvergetelijk als je het zelf ervaart.