Zo zoon, zo vader

Daniël wist het al toen hij nog klein was: later als hij groot was wilde hij een échte Porsche 911. Na lang sparen kocht hij in juli een 997 Carrera 4S Cabriolet. Goed voorbeeld deed goed volgen. Zijn vader kocht een identiek exemplaar. Een bijzonder verhaal uit de Nederlandse Porsche community.

Daniël droomde er al van jongs af aan van om Porsche te gaan rijden. “En niet zomaar een Porsche, echt alleen een 911. De looks van de auto, de boxermotor achter de achteras; wat mij betreft is dit het pure Porsche-rijden. Ik legde elke cent opzij om mijn droom te verwezenlijken. Mijn zoektocht begon.”

Als ondernemer is Daniël aangesloten bij een businessclub. De leden nemen vaak de mooiste sportwagens mee naar de evenementen. Ook tijdens het kleiduiven schieten was de parkeerplaats rijkelijk gevuld met exoten van clubleden, waaronder een Porsche 991 Turbo. “Ik hoorde dat de Turbo net was aangeschaft en dat het clublid zijn zwarte 997 Carrera 4S Cabrio uit 2006 erop had ingeruild.” Daniël stond onmiddellijk op scherp want hij had die 911 in Basaltzwart met een zwarte kap en z’n 19 inch Carrera Sport-velgen goed op het netvlies. Met zijn 355 pk verdeeld over vier aangedreven wielen, een top van 288 km/u, een acceleratie tot honderd in 4,9 seconden en net iets meer dan 70.000 kilometer op de teller was dit zijn ultieme 911.

“Ik ben onmiddellijk naar de dealer gereden en heb de cabrio gelijk gekocht, blind en zonder proefrit. Ik kende deze Porsche immers al jaren en wist hoe netjes de auto altijd was bijgehouden. Ik was dolblij met mijn nieuwe bezit. De tranen rolden bij de eerste rit over mijn wangen; mijn droom was uitgekomen! Ik heb twee weken lang alleen maar in de 997 gereden en heb er 1.500 kilometer bijgezet. Poetsen, rijden, poetsen, rijden. Ik heb er zelfs één nachtje in geslapen.”

Dit jaar bleef Daniël tijdens de vakantie in Nederland en reisde hij af naar Texel. De 997 Cabriolet stond lekker veilig in de garage van zijn vader. Vader en zoon gaan veel met elkaar om en zitten samen in het bedrijf. “Eenmaal op Texel aangekomen kreeg ik een appje van mijn vader met de vraag of hij een rondje in mijn 911 mocht rijden. Ik weet hoe groot zijn liefde voor sportwagens is, dus stemde gelijk toe. Kort daarna kreeg ik een belletje met de vraag of hij met de 911 mocht langskomen op Texel. ‘Nu begrijp ik je gevoel voor die auto’, zei mijn vader.”

Daniël vond dat een uitstekend plan, want dat gaf hem de gelegenheid om zelf ook nog even met zijn auto over het twintig kilometer lange eiland te kunnen rijden. Hij was immers al een paar dagen Porsche-loos. “Toen mijn vader aankwam, liep ik naar het hek toe en zag de contouren van de auto al vanuit de verte. Onmiskenbaar 911. Maar toen ik dichterbij kwam, vielen me een paar dingen op. Iets klopte niet. Toen ik om de auto heen liep, zag ik dat hij een ander kenteken had. Wat bleek: mijn vader was zo verliefd geworden op mijn 911 dat hij exact dezelfde Porsche 997 Carrera 4S Cabrio had gekocht! Ook Basaltzwart met een zwarte kap.”

De 997 van zijn vader is een jaar jongere origineel Nederlandse auto waar die van Daniël tot 2009 in Duitsland heeft gereden. Nog een verschil: de cabriolet van z’n vader heeft 19 inch Turbo-wielen. “Direct na Texel hebben we in de Roads by Porsche-app samen een leuke route gereden en daarbij natuurlijk veel foto’s gemaakt van onze cabrio’s. We gebruiken de Porsches beide als tweede auto en kunnen er echt uren over praten. De Porsche 997 Carrera 4S Cabrio is voor mij perfect. Hij heeft de retrolooks van de 911 maar is wel voorzien van nieuwere technologie. Deze Porsche klopt helemaal! Iedereen heeft een droom en dit is die van mij.”