Zijn Porsche winterbanden echt nodig?

Het contact dat uw Porsche met de weg heeft, is zo groot als een briefkaart. Het is daarom zo belangrijk dat dit kleine stukje rubber in opperbeste staat is, en al helemaal als de condities van het wegdek veranderen.

Het is ook niet vreemd om een setje winterbanden te hebben voor uw (dagelijkse) ritten in uw Porsche. Van oktober tot en met maart kunt u plots verrast worden door winterse omstandigheden.

Zijn winterbanden alleen voor de sneeuw?

Met een paar ‘slechte winters’ afgelopen jaren, horen we die vraag vaker. “Het sneeuwt niet, dus is een winterband niet nodig, toch?” Een Porsche winterband heeft ten opzichte van een zomerband door de samenstelling van het rubber al voordeel onder de 9 graden. Betere grip op het wegdek en een kortere remweg. Een set winterbanden is dus zeker aan te raden.

Hoelang kunt u met uw winterbanden doen?

Een winterband verliest zijn capaciteit en voordelen als winterband na 4 mm slijtage. Afhankelijk van uw rijstijl en de winterse omstandigheden, kunt u de winterbanden gebruiken tussen de 5.000 en 30.000 kilometer.

Welke wintersets zijn er beschikbaar voor uw Porsche?

Die vraag krijgen we ook vaak en daarom hebben we een omgeving gebouwd waar na het invullen van uw kenteken alle mogelijke wintersets gepresenteerd worden. Porsche Centrum Rotterdam levert uw winterset op een Michelin, Pirreli of Bridgestone band. Uiteraard allemaal met N-codering.

Check hier de beschikbare wintersets

Hoe kunt u met ons een afspraak maken?

Als u een favoriete set heeft gekozen, neemt u contact met ons op via het telefoonnummer 088-9119901. U kunt ook zelf een afspraak inplannen via onze werkplaats planner. Mijn collega neemt dan contact met u op.

Porsche IJsreizen

Natuurlijk mogen we in dit ijskoude artikel de Porsche Winter Experience reizen niet vergeten.
Wilt u eens weten wat een Porsche in de sneeuw kan? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 088-9119911.

porsche winter experience