‘Wij willen graag wat betekenen voor de samenleving’

Rotterdam – Kinderen die helemaal gek zijn van de autosport, beleefden 12 en 13 oktober de dag van hun leven in Ahoy Rotterdam. Bij de Robert Doornbos Grand Prix 2019 raceten de kids voor het tweede achtereenvolgende jaar met Porsche trapauto’s. Porsche Centrum Rotterdam was hoofdsponsor. “Wij willen graag wat betekenen voor de samenleving,” zegt vestigingsmanager Harrie van Ham.

Goede doelen

“Met zo’n 40.000 autofans in Ahoy is 100% al jarenlang een van de meest toonaangevende auto-evenementen van Nederland. De Robert Doornbos Grand Prix lift al twee jaar met dit event mee. We eren de Rotterdamse sportheld Robert Doornbos – de eerste Rotterdammer in de wereld van de Formule 1 – maar met dit evenement werd ook dit jaar vooral geld opgehaald voor diverse goede doelen waaronder het Sophia Kinderziekenhuis. Zieke kinderen gaan Doornbos aan het hart, aangezien zijn dochtertje Jada kanker heeft gehad. Zij is inmiddels gelukkig weer gezond verklaard, maar heel veel kinderen vechten nog elke dag tegen bedreigende ziektes. Daarom heeft Porsche Centrum Rotterdam zich met liefde aan dit event verbonden; kinderen mogen niet ziek zijn.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

“Wij vinden dat we best wat kunnen doen voor mensen die het wat minder hebben. Hoe gek dat ook klinkt: de wereld bestaat uit meer dan auto’s alleen. Porsche Rotterdam Cycling Tour is een mooi voorbeeld van onze manier van denken. Fietsend zamelen we met elkaar geld in voor goede doelen als het Zeldzame Ziekten Fonds en de KWF Kankerbestrijding via onze partner Rotterdam Fund Racers.”

Adopteren

“De Robert Doornbos Grand Prix is een tweede voorbeeld van ons maatschappelijk verantwoord ondernemen. Honderden kinderen tot een leeftijd van vier tot twaalf jaar raceten vorig jaar voor het eerst door Ahoy op veertig rode Porsche 911 2.7 Carrera RS-trapauto’s die door Porsche beschikbaar waren gesteld. Voor een bedrag van duizend euro waren deze limited editions te adopteren. Door dit event te sponsoren proberen we het leven van zieke kids, maar ook van hun naaste familie, even leuker te maken. Al is het maar voor even. Ook dit jaar heeft Porsche Centrum Rotterdam weer 911 2.7 Carrera RS trapauto’s beschikbaar gesteld, dit keer in Racing Yellow. Ik ben blij dat ook deze keer weer tientallen trapauto’s voor het goede doel zijn verkocht.”

Kippenvel

“Naast de trapautorace was er nog veel meer te doen. Zo konden de kinderen als kleine kopietjes van Robert Doornbos de snelste tijd neerzetten in een Porsche simulator. In een Porsche Kidscorner konden ze houten 911’jes timmeren, knutselen, kleuren en slotracen. Ik ben blij met de samenwerking met Robert Doornbos. Hij is ambassadeur voor ons merk en rijdt in de nieuwe 992. Dus het is voor ons bijna vanzelfsprekend dat hij bij dit event aanwezig was. Het is geweldig om te zien hoe hij met de zieke kinderen omgaat. Toen later een van de broertjes Coronel aansloot, kon het feest voor de aanwezigen al helemaal niet meer stuk. De blijdschap die van de gezichten van de kinderen was af te lezen… Kippenvel.”