‘Werken voor het mooiste merk ter wereld’

Rotterdam, 25 januari 2022 – Jermaine Kandel (23) maakt sinds december deel uit van het salesteam van Porsche Centrum Rotterdam. Hij richt zich op de Approved Occasions van wat hij beschouwt als ‘het mooiste merk ter wereld’.

“Auto’s zijn cool; ik had er als kind al wat mee. Maar ik ben mijn werkende leven niet in de autobranche begonnen. Ik startte bij Media Markt in Dordrecht waar ik laptops verkocht. Ik kwam in 2016 in contact met een dealer voor Volkswagen, SEAT en ŠKODA in Brabant waar ik als junior verkoper kon starten. Toen had ik nog niet eens een rijbewijs, maar dat vonden ze daar geen probleem. Twee jaar later werd ik in Roosendaal verkoopadviseur voor Volkswagen. Na 3,5 jaar voor de Volkswagen-organisatie te hebben gewerkt, stapte ik begin 2020 als verkoopadviseur over naar een BMW- en MINI-dealer in Rotterdam.

Nieuw exemplaar

Bij de Volkswagendealer leerde ik mijn huidige collega Dennis den Otter kennen die daar toen Audi’s verkocht. Hij is in 2017 overgestapt naar Porsche Centrum Rotterdam, waar hij Sales Executive is geworden. Dennis is mijn beste maatje. Toen ik op een zaterdag op de Landaulettestraat in het oude pand van Porsche bij hem een wijntje ging drinken, ontmoette ik Harrie van Ham – de vestigingsmanager van Porsche Centrum Rotterdam. Ik meldde Harrie dat als ‘ie ooit nog eens iemand op de Sales nodig had, ik hoopte dat hij mij zou bellen. Na een paar maanden deed hij dat daadwerkelijk; en hier zit ik dan! Misschien dat het scheelde dat ik zijn vrouw in mijn BMW-tijd een MINI Clubman heb verkocht…. Ik richt me op de Porsche Approved Occasions, maar een van de eerste Porsches die ik verkocht was een nieuw exemplaar. De klant kwam voor een Approved Occasion, maar tekende het koopcontract voor een nieuwe.

Turbo S

Ik woon in Sliedrecht. Ik rijd met een CUPRA Leon, een sportief model uit de SEAT-stal. Ik hou van sportieve auto’s. Mocht ik een auto mogen kopen zonder op geld te hoeven letten, werd het een Porsche 992 Turbo S. Alles wat je van een Porsche verwacht, zit wat mij betreft in dat model. Een mooie lijn, comfortabel en sportief met zijn 650 pk. Wat mij betreft is dit de ultieme sportwagen.

Klanten

Porsche is een geweldig merk met een mooie historie. De modellen zijn iconisch, het design is top en de betrouwbaarheid is super. Een bijkomend aspect van mijn job: de klanten van Porsche Centrum Rotterdam zijn zonder uitzondering leuk. Als je met ze in gesprek gaat, gaan de gesprekken verder dan de auto alléén. In het nieuwe pand in Spaanse Polder kom je als autoliefhebber goed aan je trekken. Ik kijk vanuit mijn nieuwe kantoor op de tweede verdieping uit op een gebruikte 991 GT3 RS met een Weissach Pakket in Lizardgreen; veel mooier kan het toch niet worden? Die auto is cool. Ik heb er in december voor het eerst in gereden toen we van de Autostrada naar Spaanse Polder verhuisden. Ge-wel-dig! Of neem onze gebruikte 718 Boxster GTS 4.0 in de Paint to Sample kleur Underberg green; er komt zo een klant naar die kleur kijken om te zien of ‘ie ‘m op zijn nieuwe Porsche Taycan wil. Dat wordt vast weer een leuk gesprek.”