Volledig verrast door de rijervaring

Rotterdam, 30 november 2022 – Sinds zijn introductie is de honderd procent elektrische Porsche Taycan uitgegroeid tot een van de populairste modellen van Porsche. Niet alleen klanten zijn er gek op, ook de medewerkers van Porsche Centrum Rotterdam. Jermaine vertelt over zijn favourite: de kersenrode Porsche Taycan Sport Turismo.

Naam
Functie
His favorite
Kleur
Interieur
Waarom deze Taycan?
Het lekkerste onderdeel
Prijs
Prijs als getoond
Jermaine Kandel
Sales Executive
Porsche Taycan Sport Turismo
Cherry Red Metallic
Leder zwart
Het beste van Porsche zonder concessies
De bizarre acceleratie
vanaf € 93.900,-
€ 120.236,-

Cherry Red Metallic

Als ik aan Porsche denk, denk ik toch vooral aan de 911. Voor mij is dat de ultieme Porsche. In 2020 werd de Porsche 911 Targa Heritage uitgebracht. Een special edition waarvan we er in Rotterdam twee hebben verkocht. Eén ervan was in Cherry Red metallic uitgevoerd. Exact dezelfde kleur als de Porsche Taycan waarmee ik op de foto sta. De acceleratie van de Taycan is ook vergelijkbaar met de 911. Je zit strak in je stoel als je het pedaal volledig intrapt. Een bijzondere ervaring!

Favoriete uitvoering

De Porsche Taycan is er in drie verschillende uitvoeringen. Je hebt de Coupé, die je meteen herkent aan de strakke belijning die zo typisch is voor Porsche. Daarnaast heb je de Cross Turismo. Die staat hoog op de wielen en is stoer uitgevoerd. De Sport Turismo is mijn favoriet. Daarin is het beste van twee werelden gecombineerd zonder concessies. En wat heel mooi is aan de Sport Turismo dat deze standaard achterwielaandrijving heeft, maar ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar is. En voor extra beleving zet je de Electric Sport Sound aan, waardoor je zowel interieur als exterieur het typische Porschegeluid hoort.

Batterijen en laden

De meeste vragen van benzinerijders gaan toch wel over de batterijen en het laden. Ik ga nu even technisch doen; De laadcapaciteit van de Taycan is 79 kW op een klein pakket en 94 kW op een groot pakket. De maximale laadsnelheid is respectievelijk 225 kWh en 270 kWh. In Nederland en de ons omringende landen is dat geen probleem. Langs de snelwegen zie je meer en meer snel-laadstations en ook richting Zuid-Europa wordt het netwerk steeds dichter. Een andere vaak gestelde vraag gaat over de levensduur van een batterijpakket. Er zit 8 jaar fabrieksgarantie op.

Uitdaging

Als je in de Taycan rijdt, is zelfbeheersing de grootste uitdaging. Want de range op volle batterijen varieert van 350 km in de winter tot zo’n 450 km in de zomer. Maar als je het leuk vindt om elke keer vol te accelereren, dan red je die afstanden niet. Ook de topsnelheid van 250 km/u draagt niet bij aan de range. Lukt het je om jezelf te beheersen, dan rij je dus op één acculading van Groningen naar Maastricht.

Gunstige tarieven

Wie nog dit jaar kiest voor een Porsche Taycan, profiteert van het extra lage financial leasetarief van 5,99%. Daarnaast geldt dit jaar nog een lagere, 16% bijtelling tot € 35.000. Voldoende reden om binnenkort een bezoek te brengen aan onze showroom. Ik laat je dan graag persoonlijk zien waarom de Porsche Taycan zo’n geweldige auto is. Maar beter nog maak je een proefrit en ervaar je het zelf. Ik weet zeker dat je net zo verrast zult zijn als ik.

Tot gauw,

Jermaine Kandel

Direct contact met Jermaine