Twilight Experience: Valentine Edition

Rotterdam, 22 februari 2023 – Valentijnsdag. De dag van de liefde. De dag dat je laat weten dat je van je geliefde houdt. Maar ook de dag van verrassingen. Porsche Centrum Rotterdam nodigde een select groepje klanten uit om samen de liefde te vieren bij museum Voorlinden met wel een heel bijzondere activiteit: de Twilight Experience. 

Speciaal voor museum Voorlinden ontwierp James Turrell een Skyspace: een ruimte met een vierkant gat in het dak, waardoor je recht naar boven kijkt. Zo zie je de blauwe lucht zoals je die nog nooit hebt gezien. Met minder goed weer is het dak gesloten en zie je een lichtprogramma dat Turrell speciaal voor deze ruimte componeerde. Daarin speelt de kunstenaar met je waarneming en probeert hij iets ongrijpbaars als licht tastbaar te maken. Voor deze Skyspace stelde Turrell ook een Twilight Experience samen, een lichtprogramma dat precies is afgesteld op de Wassenaarse schemering tijdens de zonsopgang en zonsondergang. Het zachte, natuurlijke daglicht contrasteert dan met de felle, bijna tastbare kleuren van de lampen en het resultaat is werkelijk adembenemend.

 

Museum Voorlinden

Na de bijzondere ervaring van de Twilight Experience kreeg de groep een korte rondleiding door het museum. Het welbekende zwembad van Leandro Erlich werd uitgebreid besproken en daarna mocht iedereen een kijkje nemen in de bibliotheek van Voorlinden waar veel informatie staat over de kunst die in het museum aanwezig is (geweest). Vervolgens werd de route vervolgd naar de geheime kamer van Voorlinden. Een unieke ervaring.

Het valentijnsdiner

Ten slotte werd de avond afgesloten met een heerlijk 4-gangen verrassingsdiner in het landhuis van Voorlinden. Het prachtige shared dessert was gemaakt door de patissier van Voorlinden en bestond uit twee prachtige witte chocolade zwaantjes, gevuld met witte chocolademousse en frambozen.

Het was een Valentijn om nooit te vergeten.