Trots

Rotterdam, 21 december 2021 – Destination Porsche Rotterdam aan de Schuttevaerweg in Rotterdam is open. Drie dagen lang hebben alle medewerkers van Porsche Centrum Rotterdam gebuffeld om de complete inventaris van de Landaulettestraat naar het nieuwe pand te verhuizen. Spaanse Polder is nóg mooier geworden dan iedereen had durven dromen. “Ik ben trots op het prachtige pand én op het fantastische team dat hier werkt,” zegt vestigingsmanager Harrie van Ham.

Militaire operatie

Laptops. Tientallen gevulde gereedschapskisten van de technici van Porsche Centrum Rotterdam. De complete magazijninventaris die een deel bevat van de 52.000 originele onderdelen die Porsche levert. Ruim 110 sportwagens uit Stuttgart-Zuffenhausen. Het team is er in het weekend van 10, 11 en 12 december maar druk mee. Alles uit het voormalige pand aan de Landaulettestraat moet naar het nieuwe onderkomen in Spaanse Polder worden verhuisd, 14,5 kilometer verderop. Voor deze haast militaire operatie zijn drie verhuistrucks nodig die ieder vijf keer propvol naar de Schuttevaerweg rijden. Daarnaast worden vier autotransporters gebruikt om de 110 nieuwe en gebruikte Porsches en een aantal auto’s van klanten naar het nieuwe onderkomen te vervoeren.

Kortste weg

Niets doet vanbuiten en vanbinnen meer herinneren aan de oude vestiging van de voormalige Mercedes-Benz dealer J. van Dijk & Dochters die eind jaren zeventig langs de A20 werd gebouwd, constateert Harrie van Ham tijdens een rondje door het pand. Het verschil tussen de oude vestiging die 900 m2 groot was en het nieuwe pand met maar liefst vijf verdiepingen en een totale oppervlakte van 17.500 vierkante meter is dan ook significant. “Ik ken elke steen hier inmiddels, maar toch moet ik nog even de kortste route zien te vinden,” zegt Harrie. De spirit in het gebouw is bijna voelbaar. “Het hele team is er; niemand was verplicht te komen, maar iedereen wilde graag.”

Doornbos

De Porsche Platz, de ontmoetingsruimte in het atrium, draait tijdens de verhuizing op proef. Een van de drie Lamarzocco koffieapparaten zet gelukkig weer ouderwets lekkere koffie, net als in de Landaulettestraat. Er is tijd voor een break voor de autogekke medewerkers van de Rotterdamse dealer. Ze kijken op een mega groot scherm aan de wand naar Max Verstappen, die in Abu Dhabi op weg is naar het wereldkampioenschap. Robert Doornbos geeft bij Ziggo Sport passioneel commentaar. De nieuwe directeur van CarPort Rotterdam is op die manier toch bij de verhuizing aanwezig.

Droomwerkplaats

Ondertussen worden de eerste Porsches naar de pitlane in de nieuwe showroom gereden; van zacht zoemende elektrische Taycans tot hitsig klinkende 992 GT3’s. “In totaal staan er op ongeveer 4.000 vierkante meter zo’n 35 nieuwe Porsches,” vertelt After Sales Manager Ed van der Lans tussen het verhuizen door. Een verdieping hoger vult de ruimte zich met Approved Occasions en zijn ook de collega’s van Bentley en Lamborghini druk met de inrichting. Ook de werkplaats– door sommige monteurs betiteld als ‘droomwerkplaats’, de eigen schadeafdeling en de afdeling waar cosmetisch werk wordt verricht is al zo goed als gereed.

Sfeer

Het gepraat van mensen, de geur van verse koffie, de afbeeldingen van scenes uit het ‘werkgebied’ van de Rotterdamse dealer aan de muren die mooi worden uitgelicht; Spaanse Polder komt in slechts drie dagen tot leven. Geheel volgens plan gaat Destination Porsche Rotterdam maandag 13 december open. Het team van de schadeafdeling heeft vrijdag tijdens de verhuizing dan al de eerste auto afgeleverd; een dag later is de eerste Porsche verkocht, een Taycan. “Dat is gers, toch? En dat terwijl we nog middenin de opstartende fase zitten. We waarderen het dat klanten ons de tijd en ruimte geven om de komende weken de puntjes op de i te zetten. Ik voorspelde laatst dat dit het mooiste Porsche dealerbedrijf van Nederland zou worden. Ik heb gelijk gekregen. We gaan het de klanten snel laten
zien.”

Helaas is onze mooie, nieuwe showroom nu weer gesloten in lijn met de huidige coronaregels. Bekijk ons huidige coronabeleid. Kom je snel een kijkje nemen als de maatregelen versoepeld zijn?

Volg #DestinationPorsche010 op @porschecentrumrotterdam