Tour of Legends Classic Rally 2023

Rotterdam, 20 juli 2023 – Porsche Tour of Legends staat voor grenzeloos genieten. Het thema van 2023 is ‘De Grootse Detour’. De Tour of Legends box bestaat ook dit jaar weer uit zes boekjes, waarvan de eerste twee boekjes een toer van Nederland naar België vormen. Het derde en vierde boekje navigeert je van Nederland naar Duitsland en weer terug. En in het vijfde en zesde boekje ontdek je Nederland en Luxemburg. Porsche Centrum Rotterdam organiseert de tweede editie van de Tour of Legends Classic Rally. “Leer de gebaande paden af te gaan en het prachtige gebied van de lage landen te ontdekken.”

Deze editie van de Tour of Legends Classic Rally is gebaseerd op het eerste boekje van de Tour of Legends 2023. Het thema tijdens deze route is de 75-jarige verjaardag van Porsche dit jaar. “Geniet in de tussentijd van het uitzicht, het overzicht en van de elementen. Uiteraard zullen wij er een extra rally spelvorm aan toevoegen.” luidt de uitnodiging.

De rally

Op zaterdag 15 juli om 09:00 uur ‘s morgens druppelen de eerste prachtige Klassiekers met hun rijders binnen bij Porsche Centrum Rotterdam. Met een vers croissantje in de hand en een dampend kopje koffie lopen de deelnemers door de werkplaats en kletsen met elkaar op de parkeerplaats, bij de mooie klassieke Porsche’s. Na een uitgebreide uitleg van Arnoud van de Rallymasters die de rally heeft uitgezet, starten we stipt om 10:15 uur met de eerste rallyrijder. 

De stops

“Heb jij die eerste letters al gezien?” en “Spannend en krap was dat pondje wel.” en “Heb jij al zoveel letters op je scoreblad? Ik ben nog niks tegengekomen.” Een greep uit opmerkingen die vielen bij de eerste stop: IJs boerderij Ambachtsherenzuivel in Nieuw Beijerland. Een mooi contrast werd gecreëerd toen de Porsche’s mooi geparkeerd bij de boerderij stonden, naast de grazende koeien. 

Daarna was er nog een mogelijkheid voor een stop bij cafeteria Vis en Nog Meer bij Daan. Iedereen reed vervolgens in het stralende zonnetje richting de eindlocatie: Le Barrage in Alblasserdam. 

De winnaars

Onder het genot van een heerlijk shared lunch bij Le Barrage werd er achter de schermen gerekend en gepuzzeld om de winnaars bekend te maken en te belonen met prachtige prijzen. De overall winnaar van de rally won deelname aan een toekomstige rally georganiseerd door de Rallymasters. En de mooiste Classic Porsche won een professionele fotoshoot met zijn Porsche. Een fantastische dag met een zonnig einde en veel lachende gezichten. Bedankt voor jullie sportieve deelname en volgend jaar zien we iedereen graag weer! 

Download Porsche24 en wees als eerste op de hoogte van onze evenementen