Tour of Legends 2022

Rotterdam, 21 juli 2022 – Een stukje toeren is leuk en aardig. Maar een stukje toeren in een Porsche is next level. Daarom introduceert Porsche de tweede editie van de Tour of Legends met als doel om Porsche eigenaren erop uit te laten gaan met hun sportwagen. Porsche Centrum Rotterdam neemt je 30 juli mee met de ‘Morning Glory’ van de Tour of Legends. We toeren langs de mooiste bezienswaardigheden, dorpen, stranden én natuurgebieden van Zuid-Holland en eindigen in Zeeland.

Morning glory

Nederland ontdekken vanuit je Porsche. Leuker wordt het niet. De Tour of Legends 2022 bestaat uit zes rijroutes van elk vier uur die zijn geïnspireerd op een vier uur durend dagdeel van de 24 uur van Le Mans. De eerste route staat bijvoorbeeld in het teken van ‘Afternoon beginnings’, aangezien de race over het 3,626 km lange Circuit de la Sarthe in Le Mans altijd start om 15.00 uur. Ook de vijf andere routes ‘Daunting dusk’, ‘Night sight’, ‘Rise and shine’, ‘Midday finish’ en de supergave ‘Morning glory’ die we 30 juli deels door de omgeving van Rotterdam gaan rijden,  verwijzen naar een specifiek dagdeel van de iconische race.

Navigator

De routeboekjes gidsen je volgens het eenvoudige en beproefde bol-pijl systeem door Nederland, maar rijden en lezen verhoudt zich doorgaans slecht. Dat betekent dat de bijrijder een actieve rol als navigator heeft en zo bijdraagt aan je ervaring. De routeboekjes navigeren en informeren. In de boekjes staat hoe coureurs op Le Mans bepaalde dagdelen beleven. Ook zijn er uitgebreide beschrijvingen, inclusief foto’s van de route en de bezienswaardigheden.

Snellader

Porsche Centrum Rotterdam gaat het deel Morning Glory van de Tour of Legends rijden, samen met jou. De Tour of Legends is er niet alleen voor lucht- en watergekoelde Porsches, maar ook voor de elektrisch aangedreven Taycan. Laadpunten voor de Taycan zijn duidelijk aangegeven. In het geval van onze Morning Glory route kan al met een snellader bij het startpunt aan de Schuttevaerweg worden geladen.

Pittoresk landschap

De ontspannende tocht van Porsche Centrum Rotterdam begint zaterdag 30 juli vanaf 08:30 en gaat vanaf 09.00 van start. De route voert je in een paar uur door een pittoresk landschap van Nederlands cultuurgoed, slaperige gehuchten, meanderende dijken, molens, groene verrassingen en prachtige vergezichten. De rit eindigt bij Strandclub Zee in het Zeeuwse Scharendijke, met het uitzicht op de Brouwersdam. Daar krijgen de deelnemers een lekkere lunch geserveerd. Nieuwsgierig geworden? Meld je hier aan.