Team klaar voor de verhuizing

Rotterdam, 2 december 2021 – Porsche Centrum Rotterdam krijgt de groene vlag: het complete team verhuist 10, 11 en 12 december naar een schitterend nieuw pand aan de Schuttevaerweg in Spaanse Polder. Gedurende drie dagen gaan de deuren dicht en gaan alle medewerkers flat-out om alles over te huizen. “Het is een logistiek hoogstandje waar we allemaal zin in hebben,” zegt vestigingsmanager Harrie van Ham. “13 december draaien we weer.”

Harrie van Ham en After Sales manager Ed van der Lans zijn net terug van een bezoek aan het nieuwe pand. Een paar keer per week rijden ze naar de Schuttevaerweg om te zien wat de status van de werkzaamheden is. “Eigenlijk ben ik bij elk bezoek weer verbijsterd over de voortgang. Als je nagaat dat we relatief kort bezig zijn geweest met de complete makeover van een oud pand naar een nieuw, hightech onderkomen met een totale oppervlakte van 17.500 vierkante meter, is het ongelofelijk dat alles binnen dat korte tijdsbestek is gelukt. Ik heb prachtige dingen zien ontstaan; dit is straks het mooiste Porsche dealerbedrijf van Nederland. Maar ik ben natuurlijk wel een beetje bevooroordeeld.”

Destination

Porsche is straks de hoofdbewoner van de vestiging, die geheel volgens de Destination-huisstijl van Porsche is ingericht. Harrie raakt niet over het nieuwe pand uitgepraat: “Binnen komt het daglicht binnen via de lamellen van de zilvergrijze Porsche Curve met rode lichtaccenten. Klanten lopen aan de hand van een pitlane naar destinations die zijn samengesteld aan de hand van de 911, Taycan, Porsche Classic en Approved en Tequipment.”

Kleurrijker

“Het zal er kleurrijker worden dan ooit,” voorspelt de vestigingsmanager. “Die pitlane wordt straks een groot kleurorgasme; zwarte en zilveren auto’s zie je in de gemiddelde showroom al genoeg. Als de deuren straks open gaan, hebben we bijvoorbeeld een 992 GT3 in de pitlane staan in Pythongroen, de Cayenne Coupe in Oakgroen en de Cayman GT4 in opvallend Carrarawit. Ook staan er straks auto’s in speciale kleuren die we bij Porsche Paint To Sample noemen. Omdat we nu meer dan ooit de ruimte krijgen, is het ook mogelijk om de klant bijzondere mogelijkheden te tonen van Porsche Exclusive Manufaktur in een uitgebreide fittinglounge. We kunnen hier op alle gebieden gaan knallen.”

Lamarzocco

De eerste verdieping van de locatie is bestemd voor nieuwverkoop van Porsche. Op de tweede verdieping staan de Porsche Approved Occasions en de nieuwe en Pre-Owned Bentleys en Lamborghini’s. De laatste twee merken hebben elk een aparte showroom en een eigen ruimte in de werkplaats. Een van de highlights is wat Harrie van Ham betreft de Porsche Platz, de ontmoetingsruimte in het atrium. “Hoe leuk is het dat klanten tussen de Porsches met een lekkere koffie kunnen relaxen. Alles is nieuw daar; alleen het koffieapparaat verhuist mee. Die Lamarzocco – de luchtgekoelde 911 onder de koffieapparaten – zorgt er al tien jaar voor dat we lekkere koffie drinken, dus dat apparaat laten we natuurlijk niet achter. Die hoort bij ons.”

Cosiness

Het nieuwe pand lijkt in vergelijking met de huidige vestiging dan wel enorm, maar het straalt straks vanbinnen wel geborgenheid uit, belooft Van Ham. Hij noemt het ‘cosiness’. “We willen bereiken dat je je net als in de Landaulettestraat meteen thuis voelt. Het gebouw moet de sfeer van Porsche ademen en uitstralen; dit is je tweede huiskamer. Ons huidige pand is nu simpelweg te klein om je het échte Porsche-gevoel te laten beleven. We willen dat het nieuwe onderkomen een locatie wordt waar je met vrienden of familie rustig kunt kijken naar onze producten, in een no nonsens sfeer die past bij Porsche Centrum Rotterdam.”

Alles nieuw

Alle medewerkers zijn al maanden bezig met de voorbereiding van de verhuizing. In principe doet de dealer de complete overdracht zelf. Het team wordt opgesplitst in groepen; iedereen weet wat er van ze verwacht wordt en is verantwoordelijk voor zijn eigen taak. Harrie: “We hoeven weinig mee te nemen want alles is nieuw in Spaanse Polder. De monteurs nemen hun oude werkkist mee naar het nieuwe pand en doen hun gereedschap daar pas in de nieuwe kasten. Fred en Loes van het magazijn hebben veel werk, want alle onderdelen moeten in dozen worden gepakt. Daar vullen we wel drie vrachtwagens mee. Dan hebben wij salesmensen het nog makkelijk. We hebben een doos met onze eigen spullen en nemen verder alleen onze laptop mee. Nieuwe bureaus, kasten, stoelen en dockingstations staan op de Schuttevaerweg al klaar.”

Spontane hulp

Gedurende het weekend wordt er voor een natje en een droogje gezorgd. Zo staat er tijdens de verhuizing een foodtruck klaar en zijn er coffeecorners ingericht. Ieder lid van het team van Porsche Centrum Rotterdam heeft er zin in, weet Harrie van Ham. “Sterker nog: niet alleen zij. Veel klanten hebben spontaan aangeboden om ons een handje te komen helpen. Er is met name veel belangstelling voor het overbrengen van de Porsches naar het nieuwe pand. Ik kan me dat wel voorstellen. Porsche rijden is toch het leukste wat er is….”

Als alles volgens plan verloopt, opent Porsche Centrum Rotterdam op 13 december zijn deuren. “Dat is geen officiële opening,” haast Harrie zich te zeggen. “We moeten eerst nog wat proefdraaien en er zullen ongetwijfeld nog kleine afwerkingsdetails zijn die we moeten aanpassen. Maar uiteindelijk krijgt iedereen de kans om ons mooie bedrijf zelf te komen bekijken. Ik ben er trots op.”

De Service zal vanaf 13 december doorgaan zoals je van ons gewend bent. Daarnaast ben je ook van harte welkom in onze nieuwe showroom voor een lekker bakkie, maar er wordt nog wel hard gewerkt aan de laatste loodjes en de verhuisdozen zullen her en der nog worden uitgepakt.

Volg onze verhuizing #DestinationPorsche010 op @porschecentrumrotterdam