Solliciteren in Porsche Leipzig

Rotterdam, 8 oktober 2022 – Dat medewerkers van CarPort Rotterdam elke dag fluitend naar hun werk gaan, kunnen ze in de Spaanse Polder bevestigen. Nu is CarPort Rotterdam op zoek naar Technisch Specialisten en Service Adviseurs, Magazijnmedewerkers,  en versterking in de teams van de Paint Protection Folies en de Autospuiters. Als beoogd nieuw talent doorloop je verschillende sollicitatierondes met als ultiem hoogtepunt een weekend naar de Porsche fabriek in Leipzig. Samen met je toekomstige collega’s kijken we of je bij het team past. After Sales Manager Ed van der Lans vertelt over deze unieke aanpak.

De merken Porsche, Bentley en Lamborghini zijn top, het nieuwe CarPort Rotterdam is gaaf en de teamspirit is ongekend. After Sales Manager Ed van der Lans is dus een blij mens. “Sinds CarPort Rotterdam eind vorig jaar is geopend, hebben de klanten ons goed weten te vinden. CarPort Rotterdam kan zelfs meer werk aannemen dan het bedrijf binnen redelijke tijd kan verwerken. Een luxeprobleem, maar we willen klanten niet te lang laten wachten voordat ze hier weer tevreden met hun auto kunnen vertrekken. Met andere woorden: we kunnen in ons team nog wel een aantal toppers gebruiken.”

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het vinden van gekwalificeerde medewerkers een uitdaging, constateert Ed. “Wie hier eenmaal zit, wil doorgaans nooit meer weg. Daar hebben we veel aandacht voor binnen ons bedrijf. Maar we moeten de allerbeste mensen die we zoeken – monteurs bijvoorbeeld – natuurlijk wel eerst binnen zien te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben we een uniek plan bedacht. We nemen de beste sollicitanten én het complete team mee naar Porsche Leipzig voor een fabrieksbezoek waarbij we ook zelf met Porsches over het circuit mogen racen.”

Bijzondere sollicitatie stunt

Het idee voor deze unieke manier om nieuw personeel te werven ontstond spontaan. “We hebben in het verleden wel eens een fabrieksbezoek in Stuttgart gedaan, maar dat was al weer enige tijd terug. Het team is ondertussen flink gegroeid, waardoor een aanzienlijk aantal mensen deze unieke ervaring nog niet kon bijschrijven. Daarnaast zijn we verhuisd naar onze nieuwe Porsche Destination. Destination heeft een link met reizen – dat zit in de naam verscholen. Zo kwamen er meerdere punten bij elkaar en zijn we uitgekomen op een nieuwe unieke trip voor ons bestaande team en de potentiële nieuwe talenten. Het mes snijdt hiermee aan drie kanten.”

De bijzondere sollicitatiestunt zorgt ervoor dat bestaande en nieuwe collega’s elkaar op een informele manier leren kennen, vertelt Ed. “Na de laatste ronde van de sollicitatieprocedure die deze maand van start gaat nemen we de meest serieuze kandidaten mee naar Porsche Leipzig. We weten dan snel hoe de sollicitanten in de groep liggen en hoe ze zijn in hun vrije tijd. We bepalen al tijdens de reis wie ons team gaat versterken. Hoe cool is dat. Voor zover mij bekend is een dergelijke vacaturecampagne nooit eerder op een dergelijke manier gedaan. De reis er naartoe, het hotel, lekker eten en een biertje, ontbijt, het rijden met de auto’s over het circuit; het wordt allemaal verzorgd. We willen een gave werkgever zijn, en dat straalt zo’n event wel uit.”

Koffer pakken

De maand oktober gebruikt CarPort Rotterdam voor de voorrondes. Sollicitanten worden uitgenodigd voor een Open Avond en krijgen de mogelijkheid om kort met de huidige medewerkers kennis te maken. Daarna wordt in de periode tussen 12 oktober en 12 november een dag meegewerkt in de werkplaats aan de Schuttevaerweg in de Spaanse Polder. Als het gevoel daarna wederzijds goed is, kan de kandidaat wat Ed van der Lans betreft zijn of haar koffer gaan pakken voor het teamweekend naar Porsche Leipzig. “Op de Open Avond hopen we zeker twintig sollicitanten uit te kunnen nodigen. Op de ‘meewerkdag’ verwacht ik daar nog tien enthousiastelingen van over te houden. Daarvan gaan zes tot acht nieuwe teamleden 12 en 13 november mee naar Leipzig, waarvan we hopen vier tot zes toppers daadwerkelijk te kunnen aannemen. Het is een uniek experiment waar ik veel van verwacht.”

Wil je ook je koffer pakken en het team van CarPort Rotterdam versterken?
Schrijf je snel in via de volgende link en ontvang alle informatie.