Rogier Groeneveld

Verkoopadviseur
11 geschreven artikelen

Rogier Groeneveld nieuwe Sales Manager Bentley Rotterdam

Rogier Groeneveld wordt na vijftien jaar als salesadviseur bij Porsche Centrum Rotterdam te hebben gewerkt de nieuwe Sales Manager van Bentley Rotterdam. De nieuwe functie betekent voor Rogier niet dat hij zijn collega’s van Porsche Centrum Rotterdam uit het oog zal verliezen. Het nieuwe pand in Spaanse Polder dat eind dit jaar wordt geopend is niet alleen een soort ‘auto-Efteling’ voor Porsche-liefhebbers, maar biedt ook Bentley en Lamborghini onderdak.

Understatement op wielen

Een pure topsporter in een discrete outfit: dat is de nieuwe Porsche 911 GT3 Touring. De zevende generatie van de nu 375 kW/510 pk sterke GT-versie is nu te bestellen met het uitrustingspakket dat bij zijn voorganger al zo populair was.

Testprogramma nieuwe Porsche Taycan Cross Turismo doet ook Nederland aan

De Porsche Taycan Cross Turismo doorloopt momenteel zijn laatste tests. Het uitgebreide Porsche-testprogramma vond plaats op racecircuits zoals de Nürburgring-Nordschleife en het Grand Prix-circuit in Hockenheim en op testlocaties over de hele wereld - waaronder Nardò in Zuid-Italië. Daarnaast werd de auto onder de zwaarste Afrikaanse omstandigheden getest, maar dan nagebootst op een testterrein van het R&D Porsche Center in het Duitse Weissach. De Cross Turismo-prototypes hebben samen 998.361 testkilometers afgelegd, het equivalent van 25 rondjes om de aarde.

Nieuwe Porsche 911 GT3 is geboren op het circuit

Porsche presenteert de nieuwe 911 GT3, een high-performance sportwagen die in nauwe samenwerking met Porsche Motorsport werd ontwikkeld. In de nieuwe GT3 wordt meer racetechnologie dan ooit toegepast. Het resultaat: een auto die op het circuit optimaal presteert, en die tegelijkertijd zeer geschikt is voor dagelijks gebruik.

Nieuwe Porsche Panamera overtreft alle eerdere prestaties

Nog meer dan voorheen combineert de vernieuwde Porsche Panamera de prestaties van een sportwagen met het comfort van een exclusieve limousine. Vooral met de nieuwe Panamera Turbo S met 463 kW/630 pk geeft Porsche zijn visitekaartje af met een auto die de beste prestaties in zijn klasse levert. Het nieuwe topmodel overtreft de prestaties van de vorige Panamera Turbo aanzienlijk. De Panamera 4S E-Hybrid krijgt een volledig nieuwe aandrijving met een systeemvermogen van 412 kW/560 pk. De puur elektrische actieradius is tot 30 procent toegenomen in vergelijking met de eerdere hybridemodellen. Sportiviteit en comfort profiteren van een verder ontwikkeld chassis en controlesystemen en van een nieuwe generatie stuurinrichting en banden.

Alles over het laden van de Taycan

Nederland is ideaal om elektrisch te rijden, want er staan heel veel laadpalen, zowel in steden en dorpen als langs de snelwegen. Ook de rest van Europa werkt inmiddels flink aan de uitbreiding van de laadinfrastructuur. Thuisladen kan met een maximale capaciteit van 11 kW (wisselstroom/AC) natuurlijk ook; op termijn komt ook een 22 kW on-board AC charger beschikbaar. Porsche levert compacte laadstations voor thuis of op de zaak.

Porsche Approved occasion uitgelicht

Is de Carrera S je wat te gewoontjes, maar vindt je de GT3 te extreem? Dan heeft Porsche sinds jaar en dag de oplossing: de 911 Carrera GTS. Dit is dé Porsche om elke dag van de week plezier mee te hebben. We hebben een gebruikte 991 3.0 Carrera GTS staan die alle lekkers in zich heeft, te beginnen met de kleur. Classic Senior Sales Executive Rogier Groeneveld vertelt.

De Patenten van Porsche

In iedere Porsche zit standaard een groot aantal vernuftige uitvindingen en ideeën verstopt. Porsche onderscheidt zich al sinds de start van het bedrijf in 1948 door bijzondere, eigen uitvindingen en ideeën in de modellen te verwerken en daarvoor patent aan te vragen. Vele van die technische hoogstandjes die bij diverse Europese patentenbureaus zijn vastgelegd kwamen ter sprake tijdens ‘De Patenten van Porsche’, een exclusieve presentatie van Porsche Centrum Leusden.

Voor de racemuis: de 718 Cayman GT4 Clubsport

Drie jaar na de introductie van de eerste Cayman GT4 Clubsport lanceert Porsche zijn opvolger.