Marco Maliepaard

Verkoopadviseur
11 geschreven artikelen

De mooiste elektrische auto die er bestaat!

Marco Maliepaard vertelt over zijn favourite: de achterwielaangedreven Taycan, inclusief een tijdelijk leasevoorstel van slechts 5,99 procent.

Boxster 25 jaar hoera-editie

Porsche vierde vorig jaar de 25ste verjaardag van de Boxster met een speciaal jubileummodel: de Boxster 25 Years. Als basis diende de 718 Boxster GTS 4.0 met de heerlijke 400 pk sterke 4.0-liter zescilinder boxermotor; hij was van alle toeters en bellen voorzien. Je moest nog opschieten ook: van dit model kwamen wereldwijd maar 1.250 exemplaren op de markt, de meeste in GT-zilver, maar ook een enkele in diepzwart. “Zo’n exclusieve witte raaf hebben we nu in Rotterdam – nog nieuw uit de doos,” vertelt Marco Maliepaard.

Opvallender en dynamischer dan ooit

Tweeënhalf jaar na de marktintroductie van de 992 breidt Porsche de 911-range uit met de sportieve GTS-modellen. Twaalf jaar geleden presenteerde Porsche de 911 voor het eerst als GTS. De nieuwe GTS-generatie van de populaire sportwagen is krachtiger, dynamischer en aantrekkelijker dan ooit.

Wereldpremière Porsche Taycan Cross Turismo: de allrounder onder de elektrische sportwagens

Porsche heeft vandaag tijdens een virtuele wereldpremière de nieuwe Taycan Cross Turismo onthuld. Met deze veelzijdige versie breidt Porsche zijn eerste serie van volledig elektrische sportwagens verder uit. Met de Taycan Cross Turismo vervolgt Porsche de ingeslagen weg naar duurzame mobiliteit.

Jubileummodel in gelimiteerde oplage: de Boxster 25 Years

Porsche viert de 25ste verjaardag van zijn sportieve roadster met een speciaal jubileummodel: de Boxster 25 Years. Dit model wordt gebouwd in een gelimiteerde oplage van 1250 exemplaren. Als basis dient de 718 Boxster GTS 4.0 met zijn hoogtoerige, 294 kW/400 pk sterke 4,0-liter zescilinder boxermotor.

Exclusief: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Porsche presenteert de 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Dit exclusieve model wordt in een oplage van 992 exemplaren geproduceerd. Hij combineert al het goede van de nieuwe 911 Targa met designelementen uit de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw. De 911 Targa 4S Heritage Design Edition is de eerste van een reeks van vier modellen die de Porsche Exclusive Manufaktur in het kader van de Heritage Design strategie op de markt gaat brengen.

Vier liter en zes cilinders in de nieuwe Porsche 718 GTS 4.0

Porsche voegt twee extra sportieve modellen toe aan zijn middenmotorserie: de 718 Cayman GTS 4.0 en 718 Boxster GTS 4.0. Beide tweezitters worden aangedreven door dezelfde atmosferische 4,0-liter zescilinder boxermotor die Porsche ook gebruikt in de topversies, de 718 Cayman GT4 en de 718 Spyder. In de GTS-modellen levert het blok 294 kW/400 pk, 35 pk meer dan de 2,5-liter viercilinder boxermotor in de uitgaande 718 GTS-modellen. In combinatie met de handgeschakelde 6-versnellingsbak en het sportuitlaatsysteem zorgt de nieuwe krachtbron voor een uitzonderlijke vermogensafgifte en een enerverende rijsensatie.

De performance van de Taycan

Wat Porsche bij de Taycan heeft gedreven, is afwijkend met wat we sinds 1948 van het merk gewend zijn geweest: stroom. En wel met een vermogen dat zelfs door de wol geverfde sportwagenrijders versteld zal doen staan. Deze elektrische sportauto is met zijn Porsche E-Performance een krachtpatser. De Taycan heeft twee zogeheten synchrone elektromotoren met permanente magneten – één per as – met een systeemvermogen van maximaal 680 pk voor de Taycan Turbo en zelfs 761 pk aan overboost-vermogen voor de Taycan Turbo S als je de launch control inschakelt. Het koppel varieert afhankelijk van de versie van 850 tot een asfaltvergruizende 1.050 Nm. Doordat het koppel direct voorhanden is, word je gevoelsmatig afgeschoten richting de horizon na het intrappen van het gaspedaal.

Porsche breidt 911-familie uit met Carrera Coupé en Carrera Cabriolet

Porsche breidt de range van de achtste generatie 911 uit met de 911 Carrera. De nieuwe Carrera is leverbaar als Coupé en Cabriolet en heeft een 3,0-liter zescilinder boxermotor met twee turbo’s die goed is voor 283 kW/385 pk. De instapversie van de 911-familie is daarmee 11 kW/15 pk sterker dan zijn voorganger.