Bob Ledder

Verkoopadviseur
11 geschreven artikelen

Macan: de eerste volledig elektrische SUV van Porsche

Tien jaar na de succesvolle lancering gaat de Porsche Macan zijn tweede modelgeneratie in, ditmaal volledig elektrisch en met een vermogen tot 470 kW (639 pk). De nieuwe Macan levert de prestaties van een sportwagen, is snel te laden met een laadvermogen tot 270 kW en heeft een rijbereik tot 613 kilometer (WLTP)*. Dankzij het vooruitstrevende, tijdloze ontwerp, de kenmerkende Porsche-prestaties, het grote bereik en de dagelijkse bruikbaarheid voldoen de nieuwe Macan 4 en Macan Turbo volledig aan de eisen van Porsche-klanten die voor een SUV kiezen.

Deze Porsche Taycan is klaar voor de winter

Bob Ledder vertelt over zijn favourite: de winterklare Taycan Cross Turismo, inclusief een tijdelijk leasevoorstel van slechts 5,99 procent.

Verfijnde subtiliteit: de Cayenne Platinum Edition

Porsche lanceert op basis van een aantal Cayenne-modellen de nieuwe Platinum Edition. De speciale serie van de SUV onderscheidt zich door subtiele designkenmerken in platina zijdeglans en een zeer uitgebreide, stijlvolle standaarduitrusting. De Platinum Edition is verkrijgbaar als Cayenne, Cayenne E-Hybrid en Cayenne S, en zowel als SUV als als Coupé.

Nieuwe topsporter van Porsche

Porsche introduceert de absolute topsporter onder de Cayennes: de nieuwe Cayenne Turbo GT. Het topmodel combineert een uitzonderlijke rijdynamiek met een hoge mate van rijcomfort en dagelijkse bruikbaarheid. De 471 kW/640 pk sterke 4,0-liter V8-biturbomotor levert 67 kW/90 pk en 80 Nm (totaal 850 Nm) meer dan de Cayenne Turbo Coupé. Daardoor neemt de standaardsprint vanuit stilstand naar 100 km/u slechts 3,3 seconden in beslag (0,6 seconden sneller dan de Turbo) en ligt de topsnelheid op 300 km/u (14 km/u sneller dan de Turbo).

Zo zoon, zo vader

Daniël wist het al toen hij nog klein was: later als hij groot was wilde hij een échte Porsche 911. Na lang sparen kocht hij in juli een 997 Carrera 4S Cabriolet. Goed voorbeeld deed goed volgen. Zijn vader kocht een identiek exemplaar. Een bijzonder verhaal uit de Nederlandse Porsche community.

Nieuwe Cayenne GTS krijgt weer een achtcilinder

Met de Cayenne GTS en Cayenne GTS Coupé voegt Porsche twee nieuwe modellen toe aan de SUV-serie die sportiviteit combineren met exclusiviteit. In de nieuwe Cayenne GTS heeft de 3,6-liter biturbo V6 van het vorige model plaatsgemaakt voor een potente en tegelijk efficiënte V8 als kloppend hart.

Taycan: Elektrificatie van een sportwagen

Porsche zou Porsche niet zijn door geen state of the art techniek in de Taycan te gebruiken. Dus is bij de Taycan niet de techniek van bestaande elektrische auto’s overgenomen, zoals al bij de onthulling van de conceptcar Mission E in 2015 was beloofd, maar komt Porsche met verbeterde, innovatieve eigen techniek. Dat geldt bijvoorbeeld voor de 33 batterijmodules die onder de volledig vlakke vloer zijn gemonteerd. De totale capaciteit van de Performance Battery Plus van de Taycan Turbo meet 93,4 kWh en werkt onder een spanning van 800 Volt. Dat is het dubbele van wat tot nu toe gewend zijn bij onze concurrenten. Daardoor ligt het laadvermogen hoger en is de batterij veel sneller te laden.

Porsche Centrum Rotterdam breidt elektrische range uit met Taycan 4S

Na de Taycan Turbo en Turbo S introduceert Porsche nu de Taycan 4S, de derde uitvoering van de elektrische sportsedan. Uitgerust met de standaard Performance Battery met een capaciteit van 79,2 kWh leveren de elektromotoren 390 kW/530 pk in overboost. Optioneel kan de Taycan 4S worden uitgerust met de Performance Battery Plus van de Taycan Turbo en Taycan Turbo S met een capaciteit van 93,4 kWh; in dat geval leveren de elektromotoren maximaal 420 kW/571 pk in overboost.

Porsche onthult de elektrische sportauto: Taycan!

Leusden, 4 september 2019 – Met een gelijktijdige presentatie op drie continenten heeft Porsche de Taycan - zijn eerste volledig elektrisch aangedreven sportwagen - onthuld. De Taycan is de schakel tussen de traditie van Porsche en de toekomst en zet het succesverhaal van het merk voort. Porsche Centrum Rotterdam kan niet wachten tot de Taycan in de showroom staat, meldt sales executive Bob Ledder. “Veel klanten hebben al orders geplaatst. We kunnen niet wachten om de nieuwe Taycan in onze showroom te kunnen tonen.”