Porsche Centrum Rotterdam neemt schadeherstel in eigen hand

Rotterdam, 23 juli 2021 – Een Porsche is een kostbaar bezit. Wanneer er schade aan ontstaat, wil je dat dit snel en vakkundig wordt verholpen. Porsche Centrum Rotterdam gaat autoschades in de nieuwe vestiging in Spaanse Polder zelf herstellen. “We hebben straks alles in huis om een Porsche met schade weer als nieuw te maken,” zegt de manager van de nieuwe schadeafdeling van Porsche Centrum Rotterdam. “Schade is al vervelend genoeg. Wij zorgen er in onze werkplaats voor dat je als klant volledig wordt ontzorgd.”

Mike Wortel kan zijn enthousiasme niet verbergen. Terwijl aannemers nog dagelijks druk bezig zijn, ziet de nieuwe schademanager van Porsche Centrum Rotterdam het eindresultaat al bijna voor zich. Op 860 vierkante meter verrijst op de eerste verdieping van het pand aan de Schuttevaerweg een schadeafdeling die zijn weerga niet kent. Op de betonnen vloer die nu nog kaal is vinden straks acht bruggen, een plek waar aan aluminium wordt gewerkt, één state-of-the-art spuit- en droogcabine, één All-in-One cabine, een richtbank, wasplaats, magazijnen en een aantal kantoren een plek. “Ik word hier echt blij van,” schreeuwt Mike boven de zaag- en boorgeluiden uit. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.

In eigen hand

Tot op heden besteedde Porsche Centrum Rotterdam al het schadeherstelwerk nog uit aan een derde partij in de Rotterdamse regio. Maar met het nieuwe pand in Spaanse Polder in het vooruitzicht werd het tijd voor Porsche Centrum Rotterdam om al het schadeherstel in eigen hand te nemen. Desgewenst wordt daarbij ook de afwikkeling met de verzekeringsmaatschappij voor de klant uit handen genomen. Een haal- en brengservice of passend vervangend vervoer staat uiteraard standaard op het menu. “Hoewel je er als klant natuurlijk helemaal niet op zit te wachten om met ons te maken te krijgen, maken we er samen het allerbeste van.”

Strenge richtlijnen

Mike Wortel is gevraagd om de nieuwe afdeling van scratch af aan op te zetten en te leiden. “Bij Porsche Centrum Rotterdam gaan we werken met schade-experts die door Porsche zijn opgeleid. We krijgen gespecialiseerde gereedschappen en de bijbehorende apparatuur die je nodig hebt om een Porsche met schade weer fabrieksnieuw te krijgen. Daarnaast hebben we toegang tot de relevante technische Porsche systemen voor bijvoorbeeld inbouwbeschrijvingen en afstelgegevens. Schadeherstel voeren we uit volgens de strengste richtlijnen van de fabriek waarbij we gebruik maken van originele onderdelen. Dan blijven eventuele fabrieksgaranties van kracht. ”

Hightech materialen

Moderne Porsches gebruiken veel hightech materialen zoals carbon en aluminium die een andere bewerking vereisen dan plaatstaal. Sommige delen zijn aan elkaar verlijmd of geklonken. Daarnaast hebben veel hightech assistentiesystemen die gebruik maken van camera’s en gevoelige sensoren hun opwachting gemaakt, en zijn de hybrides en de elektrische Taycan en Taycan Cross Turismo toegetreden tot de wereld van Porsche. Alle technieken vereisen elk hun eigen expertise. Uiteraard zorgen de techneuten van Porsche Centrum Rotterdam ervoor dat deze systemen indien nodig opnieuw worden gekalibreerd. “Schadeherstel is een vak in beweging. Vandaar dat een goede opleiding en kennis van groot belang zijn.”

Voetbalteam

Onder aan de streep is schadeherstel nog steeds handwerk, weet Mike Wortel na bijna 25 jaar ervaring. “Ik vergelijk een schadeafdeling vaak als een voetbalteam. De plaatwerkers staan in de spits. Je hebt de voorbewerkers als de verdedigers; zij kunnen ervoor zorgen dat als er ergens in het proces iets verkeerd gaat, zij het nog kunnen oplossen. Vervolgens heb je de spuiters; zij zijn de keepers. Als zij ergens een imperfectie door laten gaan, krijg je een tegendoelpunt. Met z’n allen vorm je een team waarbij het eindresultaat telt. We moeten de klant verbazen en als het kan hun verwachtingen zelfs overtreffen.”

Magische aantrekkingskracht

Mike Wortel is momenteel nog druk aan de slag om zijn dreamteam met topspelers samen te stellen. Opmerkelijk veel sollicitanten willen perse aan het merk Porsche werken, is Mike opgevallen. Ook bij hen heeft Porsche een magische aantrekkingskracht. Er wordt nogal wat van de nieuwe medewerkers verwacht. Want behalve compleet herstel kan de klant straks ook bij de nieuwe schadeafdeling van Porsche Centrum Rotterdam terecht voor zaken als ruitvervanging, uitdeuken zonder spuiten voor kleine schadereparaties en spotrepair. “Ook gaan we ons nadrukkelijk bezighouden met de reparatie van velgen; de apparatuur daarvoor is inmiddels besteld. Wanneer je auto er top uitziet, is het een doorn in het oog als er schade aan een velg zit. Het is dan ook fantastisch dat we onze klanten deze service nu ook kunnen gaan bieden. Op Spaanse Polder kunnen wij op ieder gebied optimale service verlenen.”

Volg onze verhuizing #DestinationPorsche010 op @porschecentrumrotterdam