Paleis Destination Porsche

Rotterdam, 11 augustus 2021 – Voor wie nog twijfelde of we dit jaar wel gaan verhuizen, de foto’s van deze update zullen alle twijfels wegnemen. Destination Porsche Rotterdam zal eind dit jaar openen, dat is zeker. En het wordt een paleisje. Of eigenlijk een groot paleis, vol met alles wat met Porsche te maken heeft.

De entree is bijna klaar. De tegels liggen, de muren zijn gezet, en de kozijnen zijn gemaakt. Straks, bij binnenkomst, staat de receptie van de gastvrouwen meteen recht voor de voordeur. Links hiervan is de servicebalie en rechts de wachtruimte. De open werkplaats zorgt straks voor vermaak tijdens het wachten. De ramen in de kozijnen achter de receptie en naast de wachtruimte kijken namelijk zo op de monteurs in de werkplaats. Tenslotte, de beschermingsplanken over de tegels van de receptievloer geven aan dat de begane grond zo goed als klaar is.

De werkplaats zelf is ook bijna af, de bruggen staan op hun op hun plaats en er kan binnenkort gesleuteld worden op de 23 frisse, nieuwe werkplekken. Als we een verdieping hoger gaan, komen we bij de showroom voor nieuwe Porsches en het auto-balkon. Hier zal een Porsche buiten prijken die langs de snelweg de A20 zichtbaar is.

In het atrium, waar nu nog de veiligheidsplaten tegen de glazen wanden hangen, worden momenteel de glazen wanden gezet. Dit zorgt voor een open ruimte met natuurlijke lichtinval. Oftewel, de showroom van Destination Porsche verschilt veel van onze huidige showroom, met het vele licht en de hoge plafonds.

Aan de buitenkant zien we de metalen constructies ondertussen allemaal op hun plek. Hier zullen de welbekende Porsche Corporate Identity metalen platen in een golvende beweging langs het hele pand bevestigd worden, geïnspireerd op de Porsche 911. Oftewel, ook hier is het een kwestie van ‘de puntjes op de i’ en dan is de buitenkant klaar.

Volg onze verhuizing #DestinationPorsche010 op @porschecentrumrotterdam