Met een Porsche gaat maar weinig mis

Sven Spoor is sinds januari one of the guys in de werkplaats van Porsche Centrum Rotterdam. Als liefhebber van techniek zit hij op de Landaulettestraat helemaal op zijn plaats, zegt hij.

Enthousiast

Ik ben dol op techniek. Dus was het niet zo gek dat ik mijn beroep daarvan heb gemaakt. Ik ben begonnen in de werkplaats van onze buren, de Audi dealer Hoogenboom. Een klasgenoot werkte al bij Porsche Centrum Rotterdam en vertelde daar altijd enthousiast over. Dus ik heb snel gereageerd toen er een vacature kwam; in januari ben ik hier begonnen. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad.

Ongekend

Eerlijk gezegd had ik weinig met Porsche. Maar als je er eenmaal aan werkt, komt dat gevoel bijna als vanzelf. De techniek van een Porsche is ongekend. Niet gekopieerd, maar allemaal door Porsche zelf tot in de puntjes ontwikkeld. Aan alles merk je dat over de techniek is nagedacht. Start zo’n motor van een 911, of van elk andere sportwagen van Porsche; van dat brullen van de motoren geniet ik elke keer weer.

Opleidingen

Porsche Centrum Rotterdam doet veel aan opleidingen. Ik heb de eerste cursussen al doorlopen. In november ga ik op voor ‘brons’, daarna ga ik door voor ‘zilver’ en ‘goud’. Natuurlijk krijgen we ook alle ins en outs te horen over de nieuwe Porsche Taycan en z’n elektrische techniek. Het zal wel wennen zijn voor iemand als ik die gewend is om aan brandstofmotoren te werken. Maar ik ben heel nieuwsgierig naar die auto, en ga ervan uit dat Porsche ook dit wel weer voor elkaar zal hebben.

Voorkeur

Zelf rijd ik in een Volkswagen Polo GTI 6R, de snelle versie van dit model. Snelle auto’s hebben mijn voorkeur, ook in de werkplaats. Mijn absolute lievelings-Porsche is een 911 GT3 RS. Die heeft alles in zich wat je van een sportwagen mag verwachten. Natuurlijk werk ik graag aan zo’n auto, net als mijn collega’s trouwens. Maar net als bij elke andere Porsche lopen we tegen hetzelfde probleem aan: je ziet ze niet zo vaak omdat er zelden of nooit iets kapot gaat. Met een Porsche gaat maar weinig mis.”