Exclusief: Het verhaal achter de Robert Doornbos Grandprix

‘Kinderen mogen niet ziek zijn’

Porsche Centrum Rotterdam is hoofdsponsor van de Robert Doornbos Grandprix op 12 en 13 oktober. Met dit evenement wordt geld opgehaald voor diverse goede doelen. Dat juist de voormalig Formule 1-coureur zijn naam aan het event heeft verbonden, is niet zo maar uit de lucht komen vallen, vertelt hij. Bij zijn driejarige oogappel Jada werd vorig jaar nierkanker ontdekt. Robert Doornbos kreeg in februari – uitgerekend op Wereldkankerdag – goed nieuws te horen: Jada is genezen. Maar zijn strijd gaat door.

“We waren met het gezin naar Dubai geweest voor de start van het F1-seizoen. Gek genoeg had Jada als enige geen kleurtje door de zon. We vertrouwden het niet en zijn naar de dokter gegaan, maar die stelde dat er niets aan de hand was. Maar we waren er niet gerust op en schakelden een oncoloog in. Die concludeerde gelijk dat het goed mis was: de diagnose was nierkanker. Ze had een grote tumor in haar buik die bij Jada niet alleen in haar nier bleek te zitten, maar die ook was uitgezaaid naar haar lever en long. Onze wereld stortte compleet in. Jada kwam in een zwaar behandelplan terecht, onder meer met bestralingen.

Onmacht

Mijn leven en dat van mijn vrouw Chantal speelde zich door de behandeling maandenlang af in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Het is vreselijk voor een ouder om je kind te zien lijden. De onmacht en de eenzaamheid is zo groot… In zo’n ziekenhuis kom je er achter hoe dun het lijntje tussen verdriet en geluk is. Terwijl Jada werd behandeld aan haar levensbedreigende ziekte, zette Chantal in juli in hetzelfde ziekenhuis ons tweede kindje Josh op de wereld. Het zet je aan het denken. Kinderen mogen niet ziek zijn. Die moeten blij zijn – kunnen spelen.

Ambassadeur

Al voor Jada ziek werd, waren er al plannen gemaakt voor een evenement in Ahoy waarbij ex-sporters worden geëerd vanwege hun verdiensten voor de stad Rotterdam. Ik vroeg me in het ziekenhuis af of ik het verschil kon maken door iets te doen voor kinderen met kanker en besloot om geld op te halen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Zo is de Robert Doornbos Grandprix geboren Ik kwam als ambassadeur van Porsche met Porsche Centrum Rotterdam in contact. Zij werden de hoofdsponsor van het event. Honderden kinderen tot een leeftijd van vier tot twaalf jaar raceten door Ahoy op veertig rode Porsche 911 Carrera RS-trapauto’s die door de dealer beschikbaar waren gesteld. Het was de grootste trapauto race van Nederland en voor Porsche Centrum Rotterdam toen de grootste levering van 911’s ooit. De bolides werden voor 1000 euro verkocht en al het geld ging naar het Sophia Kinderziekenhuis. Er werd 40.000 euro opgehaald voor kinderen met kanker. Maar ik hoorde dat er extra auto’s waren besteld, omdat het zo’n groot succes was.

Bekroning

Dit jaar doen we het initiatief weer dunnetjes over; dit event is here to stay en de strijd gaat door. Nu zijn er zeventig limited edition Porsche 911 2.7 RS trapauto’s in Racing Yellow beschikbaar die sponsors weer voor een bedrag van duizend euro kunnen adopteren. Voor mij is de Robert Doornbos Grand Prix een bekroning. Jada is in februari genezen verklaard. Het was de zwaarste wedstrijd in mijn leven maar ik was vastberaden om hem te gaan winnen. Mij is dat gelukt; maar velen zijn nog bezig met die moeizame race. Voor hen doe ik dat allemaal. Normaal gesproken zien zieke kids alleen maar witte jassen, maar op zo’n moment zijn ze met hun gedachten in een raceautootje en kunnen ze heel even kind zijn.”

Doneer voor de goede doelen

Voor een bedrag van €1.000,- adopteert u deze limited edition Porsche 911 2.7 RS trapauto in Racing Yellow. Deze trapauto is inclusief een startbewijs voor de Kids Grandprix en 4 VIP kaarten. Dit is het ultieme geschenk voor uw kind, kleinkind of het kind van een goede relatie. U wordt uitgenodigd voor een exclusieve meet & greet met Robert Doornbos om uw auto in ontvangst te nemen.

Uw donatie gaat naar de Rotterdamse Sporticonen die vervolgens de donaties beschikbaar stellen voor verschillende goede doelen. Via onderstaande knop vindt u meer informatie en krijgt u de mogelijkheid om een donatie te doen.

Doneer voor het goede doel.

Grootste 911 levering ooit...

Speciaal voor het evenement hebben wij onze werkplaatsmedewerkers gevraagd om de Porsche 911 2.7 RS trapauto’s in elkaar te zetten. Hieronder de video.