‘Ik zit hier heerlijk op mijn plek’

Douwe Dulfer (27) is vier maanden geleden toegetreden tot de monteursploeg van Porsche Centrum Rotterdam. De Rotterdammer loopt nu al vast warm in de Landaulettestraat voordat de dealer eind dit jaar verhuist naar Spaanse Polder. “Het is een jongensdroom om daar te werken, maar dat hoor je natuurlijk van het hele team.”

Sunny

“Ik ben een totale autogek. Als kind wilde ik niet praten. Het allereerste woordje dat ik zei was niet papa of mama, maar ‘cedes’; de naam van dat andere merk uit Stuttgart. Ik speelde de hele dag met autootjes; lekker een file maken op de vensterbank. Elk merk kende ik uit mijn hoofd. Mijn lievelingsauto was – en is nog steeds – de Nissan Sunny. Ik ben thuis met die auto opgegroeid en heb er zelf nu ook een. Geen Porsche natuurlijk, maar ook leuk. Mocht ik toch een Porsche uit mogen zoeken: doe mij maar een GT3 Touring. Dat is mijn absolute favoriet.

Passie

Iedereen in mijn omgeving dacht dat ik wel wat met auto’s zou gaan doen, maar dat is in eerste instantie niet gebeurd. Ik ben wat met boten gaan doen en werkte eerst in het Legermuseum in Delft, om daarna in het Nationaal Militair Museum te belanden dat toen van Delft naar Soesterberg verhuisde. Auto’s waren en bleven mijn passie, dus het bleef bij me knagen. Ik ben toen de opleiding voor Eerste Monteur gaan volgen.

Fantastisch

Ik vond tijdens mij opleiding een stageplek bij een Jaguar-dealer hier in Rotterdam. Daar heb ik in 6,5 jaar tijd het vak geleerd. Werken aan auto’s vond ik leuk, maar ik zocht een baan waarbij je meer aandacht kunt besteden aan je werk en waar de collega’s beter bij mij aansloten. Ik zag een vacature bij Porsche Centrum Rotterdam en heb onmiddellijk gereageerd. Na een periode bij de collega’s van Porsche Centrum Amsterdam zit ik hier in Rotterdam nu al weer vier maanden heerlijk op mijn plek. Het is fijn om aan Porsches te mogen werken. Het rijden, de techniek, de prestaties op straat en op het circuit; het is allemaal fantastisch. Ik ga af en toe zelf het circuit op, maar ik zou dat dolgraag een keer in een Porsche willen doen.

Kwaliteit

Sinds ik hier werk, weet ik pas echt wat kwaliteit is. Porsche is een supermerk en bij PCR wordt daar op een manier mee omgegaan die daarbij hoort. Elke auto krijgt hier de aandacht die hij verdient; we krijgen ook de tijd om zo’n auto tiptop in orde te brengen. Het eindresultaat telt hier. Ik krijg energie en voldoening door het kwaliteitsniveau dat hier wordt gehanteerd. De sfeer onder de collega’s is super, zowel bij ‘020’ als nu bij ‘010’. Allemaal jonge gasten die er zin in hebben om er wat van te maken. Het nieuwe pand in Spaanse Polder is echt bizar mooi. Ik kijk uit naar het moment dat we daar mogen knallen.”