‘Ik werk in de mooiste sportscar winkel van Nederland’

Rotterdam, 14 april 2023 – Als autogek in het algemeen en Porsche-gek in het bijzonder was Jörgen van der Voorden (52) voorbestemd om wat met auto’s te gaan doen. Toch duurde het nog jaren voordat het daar uiteindelijk van kwam. Jörgen is de nieuwe After Sales Manager van Porsche Centrum Rotterdam. “Een mooiere job is voor mij niet denkbaar.”

“Ik heb na high-school in Amerika vanaf 1989 de IVA Business School in Driebergen gedaan. In die tijd werkte ik bij een Toyota-dealer in Breda en later bij Mercedes in Eindhoven. Dat was allemaal superleuk, maar mijn vader had een eigen bedrijf in betonvloeren. Daar was behoefte aan versterking en mijn vader vroeg of ik dat tijdelijk wilde doen. Het werk bleek veel leuker dan ik dacht, dus een tijdelijke baan werd een vaste job. Ik ging dus niks met auto’s doen, maar ben de betonvloeren in gegaan. Uiteindelijk heb ik in 1998 de zaak van mijn vader overgenomen.

Sales

Door persoonlijke omstandigheden ben ik in 2008 abrupt gestopt met het bedrijf. Het roer moest om. Ik ben iets compleet anders gaan doen; ik ging uiteindelijk bij een vriend werken in de sales. Hij deed kleinschalige projectontwikkeling en vrijstaande woningbouw. Na die periode en nog een sales veratnwoordelijke functie kwam ik uiteindelijk een jaar of tien geleden bij Pon Equipment terecht, een tak van Pon die onder meer Caterpillars verkoopt. Ik had daar de focus op recyclingbedrijven. Maar mijn liefde voor auto’s begon toch weer te kriebelen, en dan ben je bij Pon natuurlijk aan het goede adres. Van het een komt het ander; ik kwam met Ed van der Lans in gesprek, die toen After Sales Manager was bij Porsche Centrum Rotterdam. Ed wist toen waarschijnlijk net dat hij de nieuwe General Manager van CarPort Rotterdam zou worden en dat er daardoor een vacature zou ontstaan voor zijn oude functie.

Mix

Het leuke van deze functie is dat je net als toen ik nog in het beton zat je ’s ochtends bij wijze van spreken met je poten in de klei staat, en ’s middags aan de directietafel zit. In de ochtend ben je lekker praktisch bezig met de jongens in de werkplaats, en ’s middags bezig bent met het bredere en lange termijn plaatje. Die mix is superleuk, al helemaal omdat het bij Porsche is. Ik voel me super op mijn plek; dit is een goede keuze geweest. Ik rij met plezier elke dag naar de mooiste snoepwinkel van Nederland. 

Teamspirit

Ik heb een enorme voorliefde voor Porsche. Als je bij Porsche Centrum Rotterdam mag werken, kun je jezelf een gelukkig mens noemen. Wat je hier merkt is de enorme passie die je hier tegenkomt. Dat komt van de eigenaren, maar ook de jongens in de werkplaats, de mensen in de sales en after sales. Iedereen heeft wat met het merk. Die positiviteit die als een warme deken over het merk heen hangt, is geweldig. Als er in de werkplaats een motor gestart wordt, zie je alleen maar lachende gezichten. Wat mij de eerste dagen opviel in het team is het professionalisme en de wil om elkaar te helpen. De teamspirit is enorm. Ook de Rotterdamse manier van werken staat me aan: straight forward, gas erop, niet lullen maar poetsen.

Gespreid bed

Ed van der Lans heeft een geweldig team samengesteld; ik ben in een gespreid bed terecht gekomen. Ik denk dat ik eenzelfde stijl van leidinggeven heb. Ik ben heel geïnteresseerd in mensen. Ik maak met iedereen een gezellig praatje, maar als het eens niet naar mijn zin gaat hoor je het ook. Je kunt met mij alle kanten op, maar je moet het doel waarnaar je streeft natuurlijk nooit uit het oog verliezen: het ontzorgen van de klant waarbij je er nooit aan hoeft te twijfelen dat alles perfect wordt opgelost. Ik leg de lat voor mezelf heel hoog, en verwacht dat ook van mijn team. Als je Porsche rijdt, moet je bij Porsche Centrum Rotterdam zijn. Niet alleen voor een nieuwe auto of voor onderhoud, maar ook omdat je hier graag wilt zijn.

Bucketlist

Als jonge gast had ik het geluk om een 911 Carrera SC te kunnen rijden. Daarna heb ik nog een 964 Carrera 4 gehad. Porsche was het voor mij helemaal; ik was en ben helemaal gek van dat merk. Een Porsche staat weer op mijn bucketlist. Ik zou wel een 997 Mk2 willen hebben; die auto blijft een droom. Dat is sportieve elegantie ten top.