‘Ik ga voor het maximale resultaat’

Rotterdam, 12 mei 2022 – Nick van Geemert (18) vindt zichzelf een geluksvogel. Hij is een van de poetsers van het team van Porsche Centrum Rotterdam die in Spaanse Polder nieuwe en gebruikte Porsches in fabrieksnieuwe staat brengt. “Als de klant blij is met het resultaat, is mijn missie voltooid en mijn dag geslaagd.”

“Ik ben altijd al gek geweest van auto’s. Via mijn school moest ik stage lopen, dus iets met auto’s lag voor de hand. Ik ben niet technisch, dus een functie in de werkplaats viel af. Mijn vader liet altijd zijn auto poetsen bij een bedrijf; dat werk leek me wel wat. Ik ben daar als 13-jarige onder aan de ladder begonnen: het schoonmaken van de matjes, een beetje stofzuigen en vlekken uit de bekleding halen. Daarna mocht ik de auto’s afzemen; dat was toen een grote stap. Ik ben steeds meer gaan groeien en uiteindelijk mocht ik ook gaan poetsen. Ik werd gelijk in het diepe gegooid: ‘daar staat de auto; succes’.

Glascoating

Ik heb mezelf ontwikkeld en kwam toen met Casper de Vries in contact. Hij is in het nieuwe pand van Porsche Centrum Rotterdam in Spaanse Polder de eigen afdeling gaan leiden waar cosmetisch werk wordt verricht, van poetsen tot detailing. Casper werkte toen nog samen met het bedrijf waar ik auto’s poetste. Toen ik Casper leerde kennen, deed hij al werk voor Porsche Centrum Rotterdam. Hij zette Porsches in de glascoating. Ik heb veel van hem geleerd. Hij vroeg of ik meeging naar Spaanse Polder en dat heb ik gedaan. Ik heb het gevoel dat ik in dit team kan groeien. Zo ben ik hier eind december begonnen.

Uitdaging

Als een auto hier binnenkomt, moet ik het maximale eruit halen wat er in zit. Soms heeft een auto niet veel nodig om ‘m helemaal nieuw te maken, maar soms is het een lastige uitdaging. Diepe krassen in de lak, uitgeleefd vanbinnen en vanbuiten, het leer smoezelig… Maar zulke klussen vind ik juist het leukst: ik geniet ervan om een auto weer helemaal perfect te krijgen. Nou vallen uitgeleefde Porsches hier nog wel mee. Ze zijn soms goed gebruikt – dat wel – maar de meeste eigenaren zijn toch zuinig op hun auto.

Geen rare hoeken

Het klinkt misschien raar, maar een Porsche is makkelijk te detailen. Hij heeft bekleding die vrij makkelijk is te reinigen en vanbuiten zitten er geen rare hoeken aan. Een Porsche heeft simpele, maar prachtig lijnen. Ik detail in Spaanse Polder ook andere merken die we onder dak hebben, maar die zijn veel moeilijker met hun rare hoekjes of ingewikkelde randjes. Bovendien is een Porsche niet zo groot, als je het tenminste over een 911 hebt en niet over een Cayenne. Dat scheelt veel tijd. Ongeacht de auto die ik doe, moet ‘ie helemaal perfect zijn. Bij een Porsche is dat makkelijker te doen. De lak is van zichzelf al perfect en ‘werkt mee’ als je ‘m poetst. Porsche lak is veel beter te bewerken dan de lakken van andere merken.

Bevredigend

Een beetje autopoetsen kunnen de meesten wel. Maar een auto er vanbinnen en vanbuiten uit laten zien alsof hij gisteren van de band is gelopen, is een ander verhaal. Ik ben er trots op als klanten bij hun auto staan en roepen: ‘zo, die is een partijtje mooi geworden’. Dan heb ik blijkbaar mijn werk goed gedaan. Ik heb nog geen rijbewijs; daar ben ik wel mee bezig. Nu rij ik nog met Casper mee naar mijn werk, maar straks wil ik natuurlijk mijn eigen auto. Dat wordt geen Porsche – die kan ik helaas niet betalen – maar ik hoop op een BMW. Nu ben ik met een witte 911 bezig die hier is ingeruild en straks de showroom in gaat. Ik ben al vijf uur met de lak bezig geweest; je ziet de glans terugkomen waar je bij staat. Het is heel bevredigend om goed het verschil te kunnen zien. Daar doe je het allemaal voor.”

Bekijk hier wat Nick allemaal voor je Porsche kan doen om ‘m weer fabrieksnieuw te laten glanzen.

Voor de nieuwste Porsche Centrum Rotterdam dealerstories volg je ons op @porschecentrumrotterdam