High speed sollicitatiegesprek in een 911

Rotterdam, 23 juni 2023 – Porsche Centrum Rotterdam zet zich met hart en ziel in om de allerbeste medewerkers aan zich te verbinden. Daarbij wordt ook out of the box gedacht. Zo gingen nieuwe talenten een weekend naar de Porsche fabriek in Leipzig om te zien of ze binnen het team pasten. Jeffrey Twigt (28) voerde zijn laatste sollicitatiegesprek in een 911 op het 3,7 kilometer lange testcircuit van Porsche in Leipzig. Mission completed: hij is sinds 1 februari de nieuwe Service Adviseur van Porsche Centrum Rotterdam.

“Ik heb vanaf jongs af aan wat met auto’s. Ik was niet perse liefhebber van een enkel merk, maar was altijd al gek van exclusieve merken als Porsche, Lamborghini of Ferrari. Ik riep als kind al dat ik wat met auto’s wilde doen, maar wat precies wist ik toen nog niet. Ik ben op mijn dertiende de werkplaats ingerold om een snuffelstage te doen. Daarna ben ik tien jaar lang bij diverse bedrijven als monteur aan de slag geweest en ben eerste autotechnicus geworden; de laatste jaren bij Audi Centrum Rotterdam. Toen moest ik drie keer achter elkaar aan mijn enkel worden geopereerd nadat een pees was afgescheurd. Ik kon dit werk niet meer doen en moest wat anders verzinnen; gelukkig had ik een voetbalcarrière sowieso nooit geambieerd.”

Regelneef

“Ik heb verschillende functies geprobeerd bij Audi, waaronder een functie in het magazijn. Maar ben min of meer per ongeluk in het vak van Service Adviseur gerold. Dat beviel me vanaf het eerste moment. Ik hou heel erg van mensen, het omgaan met ad hoc situaties en mijn positie als regelneef tussen de verschillende schakels. Ik vind het leuk om te zien dat de klant tevreden het pand verlaat en dat ik als Service Adviseur aan die tevredenheid heb kunnen bijdragen.”

Buren

“Bij Audi hield ik me bezig met de sportieve varianten, de S- en RS-modellen. Dat wakkerde mijn passie voor exclusieve auto’s wel aan. Het toeval wilde dat Porsche Centrum Rotterdam onze buren waren in de Landaulettestraat voor de verhuizing naar de Spaanse Polder. Ik kende al mensen die daar werkten, waaronder Remko Leeuwendal die bij Audi Service Adviseur was voordat hij naar PCR ging, maar ook de monteur Sven Spoor. Ze hebben mij geprikkeld om nadrukkelijker naar Porsche Centrum Rotterdam te kijken. Afgelopen zomer was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ging me oriënteren op de arbeidsmarkt – dat mocht ook buiten de automotive zijn – maar zag deze waanzinnige vacature open staan: Solliciteren bij Porsche Experience Center Leipzig. Daar kon ik geen nee tegen zeggen; ik moest en zou dat gaan proberen.”

Op z'n Brabants

“Ik heb gesolliciteerd en ben daarna op een open avond geweest waar ze het hele pand hadden opengesteld, inclusief een hapje en een drankje. Dat was de eerste kennismakingsronde met toekomstige collega’s; die avond was lekker ongedwongen. Ook ronde twee met Ed van der Lans was geslaagd. To the point en gezellig, bijna op zijn Brabants maar dan in Rotterdam. Toen kwam ronde drie waarbij het complete team After Sales naar de Porsche fabriek in Leipzig ging, inclusief een aantal potentiële nieuwe collega’s. Met deze ludieke actie werd gekeken of je goed in de groep valt. Al in de bus naar Duitsland deed ik leuke contacten op. De groep stond er voor open om op een warme manier hun nieuwe collega’s te verwelkomen. Iedereen toonde belangstelling; er ontstonden vele spontane gesprekken met mensen die je tot op dat moment nog niet kende.”

Sollicitatiegesprek

“Leipzig was geweldig. We kregen een rondleiding door de fabriek en het museum. Het leukste was dat we met Porsches over het testcircuit mochten rijden dat naast de fabriek ligt waar Porsche de Macan en Panamera produceert. Ze hebben de mooiste bochten van diverse circuits in die testbaan nagebouwd. Ik heb zelf in verschillende exemplaren van de 911 gereden die bij het circuit klaarstonden. Ooit had ik wel eens een blokje om gereden in Porsches die ik in onderhoud had bij een universele garage waar ik toen werkte, maar dit was geen proefritje maar het echte werk. Je gaat in paren van twee de baan op en rijdt achter een instructeur die het tempo bepaalt; ik zat samen met Ed van der Lans in de auto. Mijn laatste sollicitatiegesprek heb ik dus op hoge snelheid in een 911 gevoerd. Met succes. Na de laatste ronde over het circuit wist ik nog niet of ik door was; dat telefoontje van Ed kreeg ik pas later. Sinds 1 februari ben ik hier aan de slag.”

Champions League

“Op dat circuit kwam ik er wel gelijk achter waar het bij Porsche allemaal om draait. De passie druipt van die auto’s af; je merkt onmiddellijk waarvoor ze ontwikkeld zijn. Je geeft die auto’s op hun donder maar je weet zeker dat je er aan het einde van de dag gewoon weer mee naar huis kunt rijden. Het blijft in theorie allemaal heel. We zitten hier bij Porsche Centrum Rotterdam in de Champions League. De eerste paar weken nadat ik hier was gestart moest ik mezelf soms knijpen bij het idee dat ik hier mocht werken. Ik had het niet beter kunnen doen.”

Bekijk hier alle vacatures