‘Het wordt hier bizar mooi’

Rotterdam, 24 september 2021 – Van buiten is er weinig verandering te zien, maar binnen in Destination Porsche Rotterdam wordt keihard doorgewerkt. De opening van het nieuwe pand aan de Schuttevaerweg in Spaanse Polder is nog maar een kwestie van maanden. Op de begane grond in de werkplaats zijn de 23 werkplekken van de monteurs volledig geïnstalleerd. De servicemonteurs Jeroen Buijs en Frank Schenderling kunnen niet wachten. “Het wordt hier bizar mooi.”

Een interview over Destination Porsche? Eigenlijk komt het Jeroen Buijs en Frank Schendeling niet zo goed uit. Want het werk dat op de monteurs ligt te wachten heeft zich opgestapeld. “We moeten onze klanten niet te lang laten wachten,” zegt Diagnose technicus Buijs. “Zij moeten zo snel mogelijk rijden.”

Luxeprobleem

Ondanks het vele werk nemen de twee monteurs relatief relaxed de tijd om over de verhuizing naar Spaanse Polder te praten. “Het is in de werkplaats al jaren lang een gekkenhuis. Het aantal klanten neemt ieder jaar weer toe, maar dat is een luxeprobleem,” vertelt Jeroen Buijs. Hij kan het weten want hij is al sinds 2014 aan de Rotterdamse dealer verbonden. “Zodra ik kon praten had ik het al over Porsche. Om hier te kunnen werken ging een droom in vervulling.”

Gek van het merk

Frank Schenderling heeft dan wel wat minder dienstjaren – hij trad in 2019 als eerste autotechnicus toe tot het werkplaatsteam van PCR – maar hij is niet minder enthousiast. “Ik hou van autosport en dan kom je automatisch bij Porsche terecht. Ik zit hier helemaal op mijn plaats. Het hele team is gek van het merk en gaat er vol voor.”

Innovatief

Jeroen Buijs is onder de indruk van het innovatieve karakter van het merk, zegt hij. “De techniek van een Porsche wordt elk jaar beter en dan denk je: ‘hoe krijgen ze dat in godsnaam voor elkaar?’ Overal wordt over nagedacht. Een mooi voorbeeld is de elektrische Mission R conceptcar die laatst op de IAA stond. Dat studiemodel toont hoe de toekomst van de merkencups met puur elektrisch aangedreven auto’s eruit kan zien. Hij zit bomvol innovatieve vondsten die je straks ook terugvindt in de auto’s die we in Spaanse Polder in de werkplaats krijgen. Dat innovatieve denken vind je terug in de hele manier van werken bij Porsche. Dat geldt ook voor onze nieuwe winkel.”

Destination-huisstijl

Behalve dat het aantal bruggen toeneemt, opent Porsche Centrum Rotterdam ook een eigen schadeafdeling waar kleine en grotere schades worden verholpen en een afdeling waar cosmetisch werk wordt verricht, van poetsen tot detailing. De werkplaats van de nieuwbouwlocatie is toegankelijk via drive-in, waardoor de Porsches niet buiten hoeven te staan in afwachting van onderhoud of reparatie, iets wat in de Landaulettestraat soms wel het geval was. Alles wordt volgens de Destination-huisstijl van Porsche ingericht.

Ruimte

De werkplaats is dus bijna klaar voor gebruik. Het hele werkplaatsteam heeft het nieuwe pand aan de Schuttevaerweg al bezocht. De ploeg was impressed door de enorme ruimte. Schenderling: “Veel collega’s van Porsche Centrum Rotterdam gaven aan dat de ruimte op de Landaulette het werkcomfort en de service beperkt. We waren onder de indruk van onze nieuwe werkplekken: het wordt daar super.” Collega Buijs knikt instemmend. “Het zal wel even wennen zijn om daar onze weg te vinden. Het werk zal daar hetzelfde zijn, maar de enorme ruimte maakt dat we de eerste dagen wel even ‘passagier’ zullen zijn in onze eigen werkplaats.”

Thuiskomen

De totale oppervlakte van de nieuwe locatie is 17.500 vierkante meter, een aanzienlijke verbetering aangezien de huidige vestiging van de dealer maar 2.000 vierkante groot is. Klein inderdaad, beamen de beide servicemonteurs. Maar ze kijken met plezier terug op hun tijd in de Landaulettestraat. “Als ik naar mijn werk rijd, is het elke keer een beetje thuiskomen,” zegt Jeroen Buijs. “Dat kleinschalige had toch wel wat, maar eerlijk is eerlijk: we zijn al jaren uit ons jasje gegroeid. Dat jasje was niet meer dicht te krijgen.”

Kleinschalig

De nieuwe vestiging van Porsche Centrum Rotterdam mag dan wel groot zijn, maar wat Jeroen Buijs en Frank Schenderling betreft wordt er straks nog steeds ‘kleinschalig’ gewerkt. Jeroen Buijs: “Gewoon persoonlijke aandacht aan de klant schenken; daar zijn we hier goed in. Dat moeten we zo houden. Porsche is premium in alles; alle auto’s die de werkplaats verlaten, moeten premium in orde zijn. Dat wordt in het nieuwe pand alleen nog maar beter.”

Volg onze verhuizing #DestinationPorsche010 op @porschecentrumrotterdam