Het verhaal over onze Porsche racesimulator

De werkdag begint voor de meeste collega Porsche monteurs vroeg. Net nadat de schoonmaakster het pand heeft betreden stappen de eerste specialisten binnen. De een komt op de motor aan, de ander pakt liever de race fiets en auto’s? Ja, die rijden ze ook. Soms hele speciale. Dat ziet u vanzelf als u door de straat naar de werkplaats rijdt. Prachtig!
Met alle zorg en precisie waarmee zij aan uw Porsche werken, wordt er vaak in de avonduren nog iets aan hun eigen auto gesleuteld.

Op vrijdagmiddag na werktijd is het altijd even borrelen. Soms lang, soms kort. Napraten over de week en de mooie Porsches die we hebben klaargemaakt voor klanten, onze ambassadeurs.

Het idee is geboren

Zo is op een vrijdagmiddag het ludieke idee ontstaan om een simulator te bouwen. Als een soort van ‘avond project’ werd het ingeschoten. Al snel werd er ook een zaterdag ingepland, en nog een zaterdag en nog een andere avond.
Op het eerste gezicht zou u kunnen zeggen; Playstation, beeldscherm en klaar. Maar dan kent u mijn collega’s (de monteurs) nog niet goed genoeg. Zij gaan alleen voor het allerbeste. Een beeldscherm werd een VR-bril. De bureaustoel werd een kuipstoel van Playseat. De controller werd een 918 replica stuur. Het geheel werd op een platform mét rolkooi gezet! Voor het geval u uit uw stoel valt. Brandblusser erbij voor als het echt uit de hand loopt. Het eindresultaat mag er wezen! Bekijk de foto’s onder het blog.

Met een gezonde dosis creativiteit en liefde voor het merk is dit tot stand gekomen en nu is het tijd om dit te delen met onze ambassadeurs, waaronder u!

Een oud Porsche Approved bord (de nieuwe is onderweg) werd omgebouwd tot TopGear-stijl scorebord, waar door middel van magnetische strips de snellere tijd boven de andere snelle tijd wordt neergezet.

Wij dagen u uit

Als klant en/of Porsche fan bent u van harte uitgenodigd om bij Porsche Centrum Rotterdam in showroom de snelste tijd neer te zetten. Neem plaats in de simulator en begeef u op de mooiste circuits van de wereld, allemaal te besturen vanuit het prachtige Rotterdam.

Schade?
Geen probleem, daar hebben we de Restart-knop voor.

Wordt u duizelig als u een VR-bril op heeft, dan kunt u ook op de beamer kijken. Dus geen enkele reden om niet te komen racen. Ook mogelijk tijdens het wachten; kopje koffie in uw linkerhand, racestuurtje in uw rechterhand, en dat terwijl uw Porsche door onze vakmensen wordt onderhouden.

Bekijk hier onze openingstijden en graag tot ziens in Rotterdam.