Het merk én het werk doen wat met je

Rotterdam, 25 augustus 2021 – Allebei teamplayers. Allebei gek van Porsche. En allebei kunnen ze niet wachten om naar het nieuwe pand in de Spaanse Polder te verhuizen. Hoofd Receptie Tymen Blom en Backoffice Coördinator Bastiaan Nederlof voelen zich bij Porsche Centrum Rotterdam als vissen in het water. “Het merk én het werk doen wat met je.”

Leuker

Hoewel de aannemers nog veel te doen hebben voordat het nieuwe pand van Porsche Centrum Rotterdam aan de Schuttevaerweg klaar is – er wordt tijdens de bouwvak gewoon doorgewerkt – hebben Tymen Blom en Bastiaan Nederlof nu al een goed beeld van waar hun werkplek straks zal verrijzen. “Hier ongeveer kom ik te zitten,” wijst Tymen op een nu nog lege betonvloer. Vanaf zijn werkplek zal hij straks de werkplaats kunnen overzien en ziet hij precies welke klanten binnenstappen. Ook Bastiaan weet waar hij ongeveer zal zitten. “Als ik een bureau en een laptop heb, kan ik mijn werk al doen. Maar in de nieuwe locatie in de Spaanse Polder wordt het nog een stuk leuker.”

Kers op de taart

Zowel Tymen als Bastiaan werken een jaar of drie bij Porsche Centrum Rotterdam. Voor beiden was het de ultieme kans om voor een merk als Porsche aan de slag te gaan na eerst voor andere autobedrijven te hebben gewerkt. Tymen (37) was onder meer verbonden aan een Jaguar Land Rover dealer in Rotterdam en daarvoor werkte hij bij Ames Autobedrijf, voor Volkswagen en Audi. Uiteindelijk stapte hij over naar Porsche Centrum Rotterdam. In alle gevallen was hij service adviseur; sinds begin dit jaar is hij Hoofd Receptie. “Je hebt met techniek te maken én met mensen. Voor een auto- en motorgek zoals ik die ook een teamplayer is, is zo’n functie me op het lijf geschreven. Porsche is de kers op de taart. Het is het mooiste merk dat er is.”

Absolute top

Bastiaan (39) knikt instemmend. Hij herkent de Porsche passie van Tymen; die heeft hij zelf namelijk ook. Als autogek heeft hij na zijn studie altijd wat met auto’s gedaan; hij werkte voor achttien (!) verschillende automerken, voordat drie jaar geleden Porsche Centrum Rotterdam op zijn pad kwam. “Ik wilde niet meer werken voor een merk dat massaal auto’s produceert. Toen ik die keuze had gemaakt, kwam ik automatisch bij Porsche uit. De geschiedenis achter dit merk is top, net als de beleving van klanten en van het team. Qua merk staat Porsche wat mij betreft aan de absolute top.”

Probleemoplosser

Bastiaan startte bij de dealer aan de Landaulettestraat als Service Adviseur, maar werd al snel Hoofd Receptie. In zijn huidige functie is hij een ‘probleemoplosser’. In het geval er bij de dealer ergens iets misgaat, lost hij het probleem op. “Ik ben iemand die alles ziet en hoort, en problemen oplost, soms zelfs voordat ze er zijn. Natuurlijk gaat hier ook wel eens wat verkeerd, maar dan moet je zorgen dat het wordt opgelost. Dat is waar we bij Porsche Centrum Rotterdam voor staan. Het hele team doet zijn stinkende best om de klant tevreden te stellen. Het is een feestje om hier te werken.” Tymen knikt en vult aan: “De spirit en de sfeer van het team zijn hier ongekend.”

Ruimte

Een feestje is het dan wel, maar het werken werd soms wat bemoeilijkt door de ruimte die op de Landaulettestraat steeds meer te wensen overhield. Zo is de werkplaats al jaren aan de krappe kant, om het met enig understatement te zeggen. Het nieuwe pand biedt onder meer ruimte voor 23 bruggen, een eigen schadeafdeling en een afdeling waar Porsches worden gepoetst en gedetailed. Bastiaan: “Het parkeren is op de Landaulettestraat een drama. Als je ons met je nieuwe of klassieke Porsche een bezoek brengt, moet je je kindje gewoon makkelijk neer kunnen zetten. Ik zou mijn eigen auto ook niet buiten willen hebben staan. Gelukkig komt dat in de Spaanse Polder helemaal voor elkaar. Daar is ruimte zat.”

Klassiekers

Ook komt er in de nieuwe vestiging aan de Schuttevaerweg meer ruimte en tijd voor de klassiekers van Porsche. Tymen en Bastiaan kijken daar nu al naar uit. “Van een 993 – de laatste luchtgekoelde 911 die Porsche heeft gemaakt – gaat mijn hart sneller kloppen,” aldus Tymen. Hetzelfde model dat onder leiding van de Nederlander Harm Lagaaij is ontworpen zorgt ook bij Bastiaan voor een licht verhoogde bloeddruk, maar de Aftersales Coördinator heeft ook wat met de 964 die Porsche tussen 1989 en 1994 bouwde.

Negen

Ze praten nog even door over hun eigen liefde voor het merk, de klanten die ze bedienen en over de nieuwe werkplek. Het enthousiasme spat er bij beide mannen van af. Zouden ze hun eigen auto bij Porsche Centrum Rotterdam laten servicen? De mannen lachen: ja, natuurlijk. Tymen: “Het team gaat hier niet voor een zeven, maar voor een negen of meer. Dat is op de Landaulettestraat al zo, en dat zal in Spaanse Polder niet veranderen. Ik help hier klanten zoals ik zelf geholpen zou willen worden.”

Volg onze verhuizing #DestinationPorsche010 op @porschecentrumrotterdam