Het eindresultaat van Destination Porsche

Rotterdam, 30 juli 2021 – Vandaag werpen we een blik op de toekomst. Sinds het begin van de bouw kijken we naar de huidige status van het nieuwe pand van Porsche Centrum Rotterdam. Nu pakken we de glazen bol erbij en publiceren we het eindresultaat van Destination Porsche Rotterdam, waarin zich ook de merken Bentley en Lamborghini gaan vestigen.

Het nieuwe pand van Porsche aan de A20 ter hoogte van de Spaande Polder in Rotterdam staat op een plek met een nadrukkelijke autohistorie: vanaf de jaren ’70 tot 2013 was op deze zichtlocatie pal aan de snelweg al een markante autodealer gevestigd. Om de locatie geschikt te maken voor Porsche, Bentley en Lamborghini, startte Frame Vastgoed als ontwikkelende belegger van het pand in 2019 een allesomvattende transformatie. Het nieuwe pand met vijf verdiepingen, een atrium en een totale oppervlakte van 17.500 m2 groeit uit tot een absolute eyecatcher met een moderne en exclusieve hightech uitstraling. Daarmee krijgt de Spaanse Polder een nieuwe, nu al iconische entree.

Destination Porsche is volledig uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van het sportwagenmerk uit Zuffenhausen. Het meest in het oog springende element hiervan is de zilvergrijze ‘Porsche Curve’ met lamellen en opvallende rode lichtaccenten. Ook is er ruimte voor een nostalgische knipoog: het daglicht in het ruime atrium komt binnen door dakramen die zijn uitgevoerd in de industriële, driehoekige stijl zoals die ook te vinden is bij Porsche Werk 1, de fabriek in Stuttgart waar vroeger de 356 werd geproduceerd en waar nu de raad van bestuur van Porsche zetelt.

Volg onze verhuizing #DestinationPorsche010 op @porschecentrumrotterdam