Harrie van Ham is trots

Rotterdam, 24 september 2022 – ‘Trots’. Het is het eerste woord dat vestigingsmanager Harrie van Ham te binnen schiet als hij het over het knallende ‘Connect & Celebrate’ feest heeft. Porsche Centrum Rotterdam hield dat ter gelegenheid van de opening van het splinternieuwe pand aan de Schuttevaerweg in de Spaanse Polder. Het team van Harrie ontving maandag 19 september zo’n 700 gasten die tot de late uurtjes doorfeesten. “Bestaande vriendschappen werden versterkt; nieuwe vriendschappen gesloten. Het was een groot familiefeest met gelijkgestemden.”

Hoewel Porsche Centrum Rotterdam al sinds 13 december vorig jaar de deuren van de Landaulettestraat achter zich had gesloten en die van het splinternieuwe pand in de Spaanse Polder had geopend, duurde het nog tot september voordat CarPort Rotterdam pas écht open ging. “In de tussentijd hebben we natuurlijk keihard doorgewerkt,” vertelt Harrie. “We wisten dat we ergens in het najaar onze gasten zouden uitnodigen voor een officiële opening van ‘Destination Porsche 010’. Maar we zouden dat pas doen als we alle puntjes op de i hadden gezet. Dat moment was nu aangebroken.”

Passie delen

In samenwerking met lokale partners zorgde CarPort Rotterdam ervoor dat het de gasten aan niets ontbrak. Zo stond restaurant La Salute met eigenaar Libero op de Porscheplatz. De Ballentent nam de Schade over en Schmidt Zeevis serveerde verse tonijn en zalm in de Approved showroom. Een verfrissend Rotterdams biertje kon je halen bij Brouwerij Noordt in de lounge op de eerste verdieping en een lekkere gin & tonic van NOLET’s Gin stond klaar in de Cosmetic die omgetoverd was tot discotheek. Tot slot stond Chez Jan met haar hotdogkraam in de werkplaats voor de lekkere trek. Harrie: “De sfeer was optimaal; er ontstond een soort chemie die maakte dat klanten van elkaars aanwezigheid genoten én hun gezamenlijke passie konden delen: Porsche. Of ze nu met een Taycan reden of met een 911, ze vonden elkaar tijdens ons feest. Wij waren van mening dat ‘Connect & Celebrate’ vooral was bedoeld om klanten een topavond te bezorgen waarbij ze elkaar onder het genot van een hapje en een drankje konden ontmoeten. Ze waren er uitdrukkelijk niet om uitgebreide speeches aan te horen, dus hebben Robert Doornbos en ik onze praatjes dan ook zo kort mogelijk gehouden. Zonder teveel voorbereiding was er wel een rode draad in onze verhalen te herkennen: Robert, mijn collega Ed van der Lans en ik zijn apentrots op het pand, ons team, het merk en de relatie met onze klanten.”

Daarna gaf David Dam een geweldig live optreden en dansten we op de beats van DJ Thomas en Jay, in samenwerking met Saxy Mr. S.

Secret Places

Speciaal voor het feest waren de showrooms vrijgemaakt, hoewel de ambiance uiteraard nog steeds in het teken stond van Porsche. Speciaal voor de gelegenheid had Porsche Centrum Rotterdam een deel van de museuminventaris van Stuttgart leeg getrokken. Behalve iconische racers als de Porsche 935 ‘Baby’ (1977), de 935 (2018) en de GT1/98 EVO (1998) was ook de Porsche 917 KH (1971) aanwezig waarmee Gijs van Lennep geschiedenis schreef tijdens de 24 uur van Le Mans. De tachtigjarige nestor van de Porsche racerij was in Rotterdam ook van de partij. Het complete pand was opengesteld voor de gasten. Zij kregen een kijkje achter de schermen en ontdekten Secret Places waar demonstraties en workshops plaatsvonden, zoals het spuiten van je Porsche in de Schade door middel van een VR ruimte en een prachtige presentatie van een feestelijke afleverruimte vol met ballonnen. Ook was Cosmetic toegankelijk, daar werden alle mogelijke behandelingen voor je Porsche gepresenteerd en in de Approved showroom stond Porsche Motorsport in combinatie met Manthey Racing centraal.

Thuishaven

Harrie van Ham heeft tijdens en na het feest het ene na het andere compliment in ontvangst mogen nemen. “Ik heb wel eens gezegd dat we in de Spaanse Polder een van de allermooiste auto experience centers ter wereld hebben gebouwd. Dat waren de gasten van het ‘Connect & Celebrate’ feest en de vele honderden bezoekers die we sinds december hebben mogen ontvangen bijna unaniem met me eens. De naam CarPort Rotterdam komt niet zomaar uit de lucht vallen: dit is de mooiste thuishaven voor Porsche-rijders en -fans van Nederland. Dat maakt me trots.”

Blijf op de hoogte van onze Porsche Dealer Stories.