Goed onderhoud betaalt zich uit

Rotterdam, 24 februari 2022 – Maar liefst 333.300 kilometer legde een klant van Porsche Centrum Rotterdam af in zijn Porsche 991 Turbo S. De auto, die wordt beschreven als ‘the highest-mileage Turbo S in the world’, werd onlangs geveild door veilinghuis Bonhams. Ondanks zijn intergalactische kilometerstand reed hij nog als een fabrieksnieuw exemplaar. “Dat is mede te danken aan het onderhoud dat de klant altijd stipt door ons heeft laten uitvoeren,” aldus After Sales Manager Ed van der Lans.

Zakelijke trips

Natuurlijk is een Porsche uitermate geschikt om veel kilometers te rijden. Maar 333.300 kilometers in zes jaar tijd door een en dezelfde eigenaar, dat maken ze bij Porsche Centrum Rotterdam niet vaak mee. “De Turbo S is in 2016 bij ons gekocht door een goede klant die zijn zakelijke trips liever achter het stuur van z’n Porsche aflegt, dan dat hij vliegt. Hij rijdt door heel Europa – veel zakelijke trips naar Oostenrijk, Duitsland, Italië, Tsjechië en ook overzee naar het Verenigd Koningkrijk. Dan kom je automatisch op zo’n uitzonderlijk hoge kilometerstand. Op de Autobahn in Duitsland spaarde hij z’n auto niet; de eigenaar reed altijd lekker door. Maar daar is een Porsche dan ook voor gemaakt.”

Onderhoudsschema

Stipt volgens het onderhoudsschema werd de bomvol geleverde 991 Turbo S bij de werkplaats van Porsche Centrum Rotterdam afgeleverd voor zijn beurten. De auto was volgens Ed van der Lans ‘een opvallende bekende’ voor het werkplaatsteam. ”Er werd altijd gelijk gekeken hoeveel kilometers de klant nu weer had afgelegd. Aan de Turbo hebben we steeds met liefde gewerkt. De laatste beurt is uitgevoerd bij 332.000 kilometers; na elk werkplaatsbezoek belde hij om te vertellen hoe fijn de auto reed en hoe blij hij met ons werk was. Het aantal werkorders is door de jaren heen beperkt gebleven tot slechts veertien. De Turbo deed het altijd en heeft nooit gekke storingen gehad; ooit zijn de keramische schijven een keer vervangen, maar dat is het dan ook wel. Het zegt wat over de kwaliteit van een Porsche, de zorg die de eigenaar eraan heeft besteed maar ook over het belang van goed onderhoud. Dat betaalt zich uit.”

Dealerstempels

Ondanks dat de 991 Turbo S in de zeldzame kleurcombinatie British Racing Green met een bordeauxrood interieur hier en daar wel een steenslagje had, stonden de kopers bij Bonhams in de rij en bracht de auto een significant bedrag op. Een extra reden om op de auto te bieden was het minutieus bijgehouden ‘Scheckheft’ met de dealerstempels van Porsche Centrum Rotterdam. De klant heeft inmiddels een splinternieuwe Porsche 992 Turbo S bij Porsche Centrum Rotterdam opgehaald, wederom gespoten in British Racing Green. De Turbo werd overhandigd in een van de afleverboxen die het nieuwe pand in Spaanse Polder rijk is. Ed van der Lans: “De klant rijdt er weer lekker mee door. Hij heeft in twee maanden tijd al weer 15.000 kilometer met zijn nieuwe auto gereden.”

Benieuwd naar meer opvallende Porsche Dealer Stories? Volg ons op @porschecentrumrotterdam.