Genieten op Zandvoort

Rotterdam, 29 juni 2022 – Met meer dan 30.000 overwinningen is er geen ander merk zo succesvol op het circuit dan Porsche. Om te weten hoe succes smaakt, ging Porsche Centrum Rotterdam met een aantal klanten zaterdag 25 juni naar de Porsche Carrera Cup Deutschland op het cm.com Circuit Zandvoort. Het was een dag vol adrenaline, de geur van (milieuvriendelijke synthetische) benzine en de heerlijke sound van zescilinder boxermotoren.

Hoewel Lucas Groeneveld (20) die dag nog vol aan de bak moest in zijn Porsche 992 GT3 Cup die door Porsche Centrum Rotterdam wordt gesponsord, nam hij alle tijd om zijn gasten mee te nemen in de wereld die ‘Porsche Carrera Cup Deutschland’ heet. Liefst 32 coureurs met dertien teams nemen het tegen elkaar op tijdens acht doubleheader-evenementen in één van de langst bestaande Porsche Cup-klassen ter wereld. Ook dit jaar kijken Porsche-fans weer uit naar een spannend seizoen van de merkenbeker waar overvolle grids en aangrijpende sprintraces al meer dan dertig jaar de kenmerken zijn. Deze serie kent een groot aantal Nederlandse deelnemers, aangevoerd door Larry ten Voorde als titelverdediger en met rijders als Lucas Groeneveld die zijn doorgegroeid vanuit de Porsche Carrera Cup Benelux.

Manthey Racing

Om al vast in de sfeer te komen, kregen de gasten voordat zij in colonne afreisden naar Zandvoort in Spaanse Polder een presentatie over Manthey Racing. Deze volle dochter van Porsche AG maakt van snelle auto’s nog veel snellere auto’s. Porsche Centrum Rotterdam was de eerste dealer wereldwijd die in de eigen werkplaats een 991 GT2 RS met Manthey delen ombouwde tot Porsche 911 GT2 RS MR. Inmiddels hebben vier monteurs de training gevolgd om elke 911 of 718 om te bouwen naar een MR Porsche. Aan elke Porsche waar Manthey mee te maken heeft, hangt de geur van het circuit. Niet voor niets heeft de Duitse tuner zich door de jaren heen intensief bemoeid met de wereldwijde Porsche Cup-klassen.

Snel en talentvol

Op Zandvoort hingen de gasten van Porsche Centrum Rotterdam aan de lippen van Lucas Groeneveld. Hij racete enkele seizoenen in de Renault Clio Cup, maar wilde graag doorgroeien in snelle achterwielaandrijvers. Via GP Elite ontdekte hij de Porsche 911 GT3 Cup auto. Volgens kenners is Lucas snel, talentvol, leergierig, gezellig en gedreven. In 2020 reed hij als 18-jarige in de Porsche Mobil 1 Supercup en werd hij Pro-Am kampioen in de Porsche Sprint Challenge Middle East. Dit jaar richt hij zich op de Porsche Mobil 1 Supercup en de Porsche Carrera Cup Duitsland. Lucas traint fanatiek, leert veel van de andere rijders en is gefocust om zich te ontwikkelen. Hij gaat vol voor een plek in de felbegeerde top 10.

Puur racen

Het materiaal waarin hij rijdt is zeer competitief, vertelde de jonge coureur zijn gasten van Porsche Centrum Rotterdam. De Porsche 992 GT3 Cup, die rijders via GP Elite kunnen aanschaffen en laten onderhouden, is de meest succesvolle en meest gebouwde racewagen ter wereld. Met laag gewicht van 1.260 kilo en 510 pk is het een uitdagende klus om hard met een Cup-versie te rijden. “Er zitten geen hulpsystemen zoals ABS of tractie controle op de auto. Dit is puur racen.”

Close racing

De gasten van Porsche Centrum Rotterdam genoten de eerste racedag met volle teugen van de stints op CM.com Circuit Zandvoort. Naast de Porsche Carrera Cup Deutschland werd ook de Porsche Carrera Cup Benelux gereden. Close racing was in beide raceklassen gegarandeerd.