Even voorstellen: Alexander Kleiberg

Hallo allemaal. Sinds kort ben ik werkzaam binnen Porsche als service adviseur in Rotterdam waar ik de klanten verder help op het gebied van service en onderhoud. Nu ik ben voorgesteld aan alle collega’s en de systemen eigen aan het maken ben, is het een perfect moment om me aan jullie voor te stellen.

Mijn naam is Alexander Kleiberg en ik kom uit Oud-Beijerland. Ik heb heel lang in Nieuw-Beijerland gewoond maar ben op dit moment een huisje aan het zoeken in de prachtige regio van Rotterdam. Voorheen was ik veel bezig met sportvissen maar maak hier momenteel weinig tijd voor. Af en toe nog wat zaalvoetbal en gezellig wat drankjes drinken met vrienden.

De supercharger

Een autoverleden heb ik zeker. Ik ben altijd met auto’s bezig geweest en dat begon al vroeg. Een bekende van me hielp ik met het opbouwen van zijn Porsche 993. Dat triggerde me en werd ik nieuwsgierig naar het merk Porsche. Zo leerde ik het team van Porsche Rotterdam kennen en is het balletje (of wieltje) gaan rollen eigenlijk.

Mijn eerste auto was een Toyota Starlet die helaas in puin gereden was door een ander, dus daarvoor moest een andere bolide in de plaats komen. Het werd er niet zomaar één. Samen met vrienden heb ik een BMW E46 330 opnieuw opgebouwd en voorzien van een supercharger met 400 pk.

Een supercharger is een compressor die gebruikt wordt om lucht onder druk in de cilinder(s) van een verbrandingsmotor te persen. Net als een turbo heeft een supercharger als doel om de motor meer kracht te laten leveren. In tegenstelling tot een turbo wordt een supercharger mechanisch met een riem of ketting door de krukas aangedreven, en niet door de uitlaatgassen. Echt een kick als je erin rijdt.

Ik help u graag verder bij Porsche Centrum Rotterdam. Wanneer u vragen hebt dan hoor ik het graag. Ik ben bereikbaar via het telefoonnummer 088 911 9 911.