De spectaculaire Porsche Taycan introductie

Met de Nederlandse introductie van de nieuwe Porsche Taycan op 15 januari is voor Porsche Centrum Rotterdam een electrifying nieuw tijdperk aangebroken. Tijdens een spetterende presentatie in de iconische Rotterdamse Schiecentrale zagen enkele honderden gasten deze nieuwe elektrische sportwagen in Rotterdam voor het eerst. Ze genoten van de Taycan die ook zonder brandstofmotor in iedere vezel een honderd procent Porsche is.

Vragen

Is de elektrische Taycan toch een echte Porsche? Heeft hij de prestaties die onlosmakelijk bij een sportwagen uit Stuttgart-Zuffenhausen horen? Welke techniek zit onder het typische Porsche design verscholen en hoe werkt die? En hoe ver kom ik met een volle accu en hoe zit het met het laden? Zo maar een aantal vragen waar de gasten van Porsche Centrum Rotterdam tijdens de presentatie van de Taycan antwoord op kregen. In een serie informatieve filmpjes die door de dealer in eigen beheer en met medewerking van de medewerkers waren gemaakt werd diep ingegaan op zaken als design, performance, elektrificatie, laden en service en leuke feitjes. Vestigingsmanager Harrie van Ham praatte de avond aan elkaar.

Anders

De Taycan staat met zijn honderd procent elektrische aandrijving symbool voor de evolutie van de autowereld voor de komende jaren, vindt Harrie van Ham. “We wilden daarom eens een keer wat anders doen dan de gebruikelijke borrel met een hapje waarbij het doek van een nieuw model wordt getrokken. De Taycan is in al z’n facetten zo spraakmakend nieuw, dat we het over een andere boeg hebben gegooid. We zijn op een persoonlijke manier de diepte ingegaan en hebben getracht zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. De locatie was top: de oude elektriciteitscentrale in het Rotterdamse Lloydkwartier was een mooie knipoog van het verre verleden naar het ‘electrifying’ heden. Voor hen die er niet bij konden zijn, hebben we een speciale site over de Taycan op het internet gezet. Die staat boordevol informatie over onze elektrische sportwagen.”

Orders

Het publiek bestond niet alleen uit potentiële kopers, maar ook uit klanten die soms jaren geleden al voor de zero emission Taycan hadden getekend. Zij waren getriggerd door de studiemodellen Mission E en Mission E Cross Turismo die Porsche al in 2015 toonde. “Zij vielen voor de studiemodellen en tekenden zonder dat er iets bekend was over de definitieve versies, de opties of de prijs. Het geeft aan dat onze klanten groot vertrouwen hebben in ons merk. Ik ben blij dat de nieuwe Taycan zo dicht bij het studiemodel is gebleven – alleen de suicide doors zijn afwijkend anders. Ik vind het eindresultaat zoals hij nu bij ons in de showroom staat prachtig. De aanwezigen vonden dat gelukkig ook.”

Na de presentatie kregen de gasten de gelegenheid de nieuwe Taycan in de monumentale Turbinehal uit 1904 te bekijken nadat de Porsches door een haag van rook en licht werden onthuld. Geheel in lijn met het innovatieve karakter van de Taycan waren de hapjes ook afwijkend nieuw en lekker: de traiteur serveerde lekkernijen die innovatief, duurzaam, biologisch en vegetarisch waren. Ze vonden gretig aftrek, net als de auto trouwens. Een aantal aanwezigen besloot ter plekke om de nieuwe Taycan te gaan bestellen.

Wilt u meer weten over de Porsche Taycan of advies bij het configureren van uw Taycan? Neem dan contact op met ons via 088 911 9911 of stuur ons een e-mail op info@porschecentrumrotterdam.nl om een afspraak in te plannen.