De Rotterdamse Ondernemersprijs werd uitgereikt bij CarPort Rotterdam

Rotterdam, 7 juni 2023 – De jaarlijkse ceremonie van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2023 werd dit jaar georganiseerd in CarPort Rotterdam. “De winnaar van de 38e editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs onderscheidt zich door het tonen van lef, passie en vastberadenheid”, zegt voorzitter Ellen van Dam. “Toen alle restaurants in coronatijd hun deuren moesten sluiten, zette Hell’s Kitchen in op groei. Deze ondernemer levert een zichtbare bijdrage aan de bruisende metropoolstad Rotterdam.”

Tijdens een spetterende feestavond op 6 juni in CarPort Rotterdam, overhandigde wethouder Vincent Karremans de prestigieuze prijs aan Herman Hell van Hell’s Kitchen. Deze avond werden ook de Nieuwe Heldenprijs en de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt. Hell’s Kitchen nam het op tegen Alphatron Medical en Houweling Group. Deze drie finalisten werden geselecteerd uit een recordaantal aanmeldingen.

Dit jaar viel het de jury vooral op hoe de ondernemers achter deze ondernemingen hun eigen unieke stempel drukken. “Hun expertise, lef, passie en onophoudelijke streven naar verbetering zijn opvallend en inspirerend. Door hun formidabele leiderschapskwaliteiten, laten ze zien dat ze echte teamspelers zijn, die hun teamleden de ruimte en de mogelijkheid bieden om ook uit te blinken.
Het was niet makkelijk een winnaar te kiezen uit deze buitengewone kandidaten.” Over Herman Hell van Hell’s Kitchen zegt de jury: “Deze ondernemer heeft vanaf het niets opgebouwd. Hij heeft enorme tegenslagen overwonnen, beheerst zijn vak tot in het kleinste detail en kan dit alles op een bijzonder meeslepende manier uitdragen.”

Hardt Hyperloop winnaar Nieuwe Heldenprijs

Naast de Rotterdamse Ondernemersprijs werd ook de Nieuwe Heldenprijs uitgereikt. Een initiatief van VNO-NCW Rotterdam. Nieuwe Helden zijn de versnellers en vernieuwers van deze tijd.

Dit jaar waren Hardt Hyperloop, Reefy en iKapitein genomineerd. Zij onderscheiden zich door hun grote ambities. Na pitches van de drie genomineerden verkoos de publieksjury Hardt Hyperloop als winnaar van De Nieuwe Heldenprijs 2023. Dit bedrijf wil met een hyperloop een revolutie teweegbrengen in het vervoer.

Een hyperloop is een vervoersysteem waarbij een trein door een vacuümbuis rijdt. Hierdoor wordt het vervoer duurzamer, veiliger en sneller. Hoe mooi zou het zijn als de eerste hyperlooppilot ter wereld in Rotterdam gerealiseerd kan worden!

Sabine Biesheuvel ontvangt Mr. K.P. van der Mandele Penning

Tijdens deze avond werd ook de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt. De penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap. De jury kende de penning toe aan Sabine Biesheuvel, ondernemer en medeoprichter van BlueCity.
“Samen met een investeerder heeft ze het vervallen zwemparadijs Tropicana weten te transformeren tot een broedplaats voor circulaire ondernemingen en een inspiratiebron voor ondernemers.” Het was de twaalfde keer dat deze penning werd uitgereikt.

Ontmoeten en inspireren

Naast de pitches en uitreikingen, was het vooral een feestelijke avond waar ondernemers en andere genodigden elkaar konden ontmoeten en inspireren. De avond in het autocentrum van de merken Porsche, Bentley en Lamborghini, startte met een VIP-borrel voor alle finalisten en genodigden. Tijdens de uitreiking zorgden diverse artiesten voor ontspanning en inspiratie. Tot slot was er een swingende afterparty om het ondernemerschap te vieren.