De nieuwe Porsche Macan S produceert 354 pk en 480 Nm

Porsche breidt met de krachtige Macan S zijn compacte SUV-serie uit. Het model is voorzien van een nieuwe 3,0-liter V6-turbobenzinemotor met benzinepartikelfilter die 260 kW/354 pk en een maximum koppel van 480 Nm levert. Daarmee is hij 10 kW/14 pk en 20 Nm sterker dan zijn voorganger. De Macan S accelereert met het optionele Sport Chrono Pakket in 5,1 seconden naar 100 km/u; zijn top ligt op 254 km/u. Het gemiddelde verbruik bedraagt 8,9 l/100 km*. De Macan S profiteert mee van de innovaties die Porsche in zijn modellengamma doorvoert, inclusief de driedimensionale led-lichtstrip aan de achterzijde en het 100% connected Porsche Communication Management (PCM) met 10,9 inch touchscreen.

De nieuw ontwikkelde 3,0-liter V6-motor van de Macan S heeft een turbo die tussen de cilinderrijen is geplaatst, de zogeheten Central Turbo Layout. De uitlaatgassen hebben een kortere weg tussen de verbrandingskamers en de turbo af te leggen waardoor de respons op het gas wordt versneld. Daarnaast maakt de nieuwe twin-scroll turbo een hoog koppel mogelijk bij lage toeren. De verder ontwikkelde geometrie van de verbrandingskamers met een centrale injector zorgt voor een efficiëntere verbranding van het brandstofmengsel. Ondanks de toename van het geleverde vermogen per liter – van 113 tot 118 pk – is de uitstoot verminderd.

Geoptimaliseerd chassis voor meer balans

Het Macan-chassis met de verschillende bandenmaten vóór en achter en het intelligente vierwielaandrijvingsysteem Porsche Traction Management (PTM) is geoptimaliseerd, wat zorgt voor meer rijdynamiek. Op de vooras zijn de montagepunten van de schokdempers nu van aluminium in plaats van staal. Het nieuwe lichtmetalen ontwerp is stijver en vermindert de onafgeveerde massa, waardoor de Macan S nauwkeuriger stuurt en het rijcomfort wordt verbeterd. Nieuw afgestelde stabilisatoren zorgen ook voor een neutraler weggedrag. Wederom zijn Porsche Active Stability Management (PASM), in hoogte verstelbare luchtvering en Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) optioneel leverbaar.

Remmen met meer gevoel

Porsche heeft ook de remmen van de nieuwe Macan S verbeterd, wat de bestuurder onmiddellijk merkt aan het gevoel in het rempedaal. Dat pedaal is zo’n 300 gram lichter dan het stalen pedaal van de vorige generatie Macan en bedient via een verkorte hefboomarm de hoofdremcilinder waardoor de respons toeneemt. Porsche heeft bij de Macan S de diameter van de remschijven vóór vergroot tot 360 millimeter; de schijfdikte is twee millimeter toegenomen tot 36 millimeter. De nieuwe remblokken zijn kopervrij. De Macan S is optioneel uit te rusten met Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), de keramische remmen van Porsche.

Led-licht en nieuwe digitale functies

De vernieuwde Macan S profiteert mee van alle innovaties die Porsche op de overige modellen doorvoert. Kenmerkende details aan de achterzijde zijn bijvoorbeeld de driedimensionale led-lichtstrip. De koplampen zijn standaard uitgevoerd met led-lichttechnologie; Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) met adaptieve lichtverdeling is optioneel leverbaar. Het nieuwe Porsche Communication Management (PCM) met een 10,9 inch full-HD touchscreen is standaard 100% connected en omvat online navigatie met real-time verkeersinformatie via ‘Here Cloud’, voorbereiding van de mobiele telefoon, twee audio-interfaces en intelligente spraakbediening. De Macan S is standaard voorzien van Porsche Connect Plus inclusief LTE-telefoonmodule met simkaartlezer, WLAN-hotspot en diverse nieuwe Porsche Connect-diensten.

Het optionele GT-sportstuurwiel van de 911 benadrukt de sportiviteit van de nieuwe Macan S nog eens extra. Als de Macan is voorzien van het Sport Chrono Pakket, is in het stuur een rijmodus-schakelaar geïntegreerd, inclusief SPORT Response knop. Om het comfort nog verder te verhogen, levert Porsche tegen meerprijs een nieuwe adaptieve cruise control inclusief filehulp, een verwarmbare voorruit en een ionisator, die samen met het standaard fijnstoffilter de luchtkwaliteit in het interieur verbetert.

De nieuwe Macan S is vanaf vandaag te bestellen voor een consumentenadviesprijs van € 99.900**. De levering start in maart 2019.

Klik hier en neem direct contact op met ons salesteam voor meer informatie.

*Macan S: gemiddeld brandstofverbruik 8,9 l/100 km, gemiddelde CO2-uitstoot 204 g/km. De verbruiks- en emissiewaarden zijn vastgesteld volgens de nieuwe WLTP-testprocedure. De hiervan afgeleide nieuwe NEDC-waarden kunnen niet vergeleken worden met de waarden die vastgesteld zijn volgens de voorheen gebruikte NEDC-testprocedure.

** Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn op basis van de prijzen die geldig zijn per 1 januari 2019, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief btw, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie Porsche.nl.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.