‘De droom van iedere monteur’

Rotterdam, 17 februari 2022 – Al sinds hij kan lopen heeft Bono Kruit (22) benzine door zijn aderen lopen. Hij maakt sinds november deel uit van het werkplaatsteam van Porsche Centrum Rotterdam. “Het werken met Porsches is wel iets waar iedere monteur van droomt.”

“Auto’s zijn me van kleins af aan met de paplepel ingegoten. Ik speelde altijd al met autootjes en maakte er complete files van op tafel. Files vond ik toen nog leuk. Ik wilde perse van mijn hobby mijn vak maken. Dus werd ik monteur, in eerste instantie via het VMBO. Onmiddellijk daarna ben ik een opleiding voor eerste monteur gaan volgen. Bij een dealer voor Volkswagen, VW Bedrijfswagens, SEAT, CUPRA en ŠKODA in Capelle heb ik echt leren sleutelen. Van de stap om het autovak in te gaan, heb ik nooit spijt gehad.

Ultieme werkplek

Ook in mijn vrije tijd ben ik altijd met auto’s bezig. Ik rij in een vijfdeurs Volkswagen Golf 3 GTI uit 1995 waar ik zelf een turbomotor in heb gelegd. Sleutelen aan auto’s verveelt me nooit. Ik wilde vooruit binnen de merken van de Volkswagen Groep. Dus als je dan bij Porsche Centrum Rotterdam kunt werken, hoef je daar geen minuut over na te denken. Hier kan ik mijn passie en liefde voor auto’s helemaal kwijt, natuurlijk. Ik ben hier nu sinds november in dienst. Voor een autogek zoals ik is dit de ultieme werkplek.

Circuit

Porsche is een machtig mooi merk. Ik vind het vreselijk knap wat je met zo’n auto op het circuit kunt doen – dat zou ik dolgraag eens een keer zelf willen proberen. Porsche Motorsport spreekt me aan; een 911 is echt geweldig. Ik ben blij met mijn Golf, maar als ik het geld zou hebben zou ik wel een 996 GT3 willen hebben, zo één die hier nu als Approved Occasion wordt aangeboden. Die watergekoelde 911 heeft alles in zich wat ik zoek. Snel, mooie lijnen en met een prachtige techniek.

Warm bad

Een auto moet wel een beetje geluid maken, vind ik. Ik vind de techniek van de elektrische Taycan indrukwekkend maar ik heb toch meer beleving met een brandstofmotor. Het voelt hier, bij Porsche Centrum Rotterdam, als een warm bad. Al mijn collega’s hebben ‘last’ van dezelfde passie voor auto’s. Samen gaan we ervoor in onze prachtige nieuwe werkplaats. Het voordeel van zo’n enthousiaste ploeg is dat je elkaar helpt waar je kan. We zijn een clubje autogekken bij elkaar. Zelfs tijdens de pauzes wordt er over auto’s gesproken. Auto’s vervelen ons nooit.

Proefrijden

We krijgen hier uitgebreid de tijd om een klus te klaren. Wat in de werkplaats gebeurt, moet goed zijn. Ik heb geen voorkeur voor de Porsche waaraan ik moet werken. Ik bijt me vast in elk model. Een van de leukste dingen van het werken bij Porsche Centrum Rotterdam gebeurt na het sleutelen: het proefrijden. Dat is de kers op de taart die me nooit zal gaan vervelen.”