Boxster 25 jaar hoera-editie

Rotterdam, 21 april 2022 – Porsche vierde vorig jaar de 25ste verjaardag van de Boxster met een speciaal jubileummodel: de Boxster 25 Years. Als basis diende de 718 Boxster GTS 4.0 met de heerlijke 400 pk sterke 4.0-liter zescilinder boxermotor; hij was van alle toeters en bellen voorzien. Je moest nog opschieten ook: van dit model kwamen wereldwijd maar 1.250 exemplaren op de markt, de meeste in GT-zilver, maar ook een enkele in diepzwart. “Zo’n exclusieve witte raaf hebben we nu in Rotterdam – nog nieuw uit de doos,” vertelt Marco Maliepaard.

Eerbetoon

“De Boxster 25 Years vormt een eerbetoon aan de Boxster concept car die in 1993 werd gepresenteerd op de autoshow van Detroit. Het jubileummodel was gespoten in dezelfde lakkleur die de concept car ok had: GT-zilver metallic. Opvallend waren de details in de kleur Neodyme, een bruintint met een koperachtige gloed die de concept car ook had. Deze kleur was aangebracht op de voorspoiler, de luchtinlaten op de flanken, de belettering en de tweekleurige 20-inch wielen. Andere opvallende details waren het aluminiumkleurige tankdeksel met Porsche-inscriptie, de aluminium eindstukken van de sportuitlaat en de zwarte omlijsting van de voorruit. De Boxster 25 Years was ook te bestellen in de kleuren Carrarawit metallic en Diepzwart. En die laatste hebben we. Elke Boxster 25 Years is sowieso al exclusief, maar in het zwart nog weer een stuk exclusiever.

Gaaf detail

Het bordeauxrode leer van onze Boxster 25 Years komt overeen met dat van de Boxster die ruim een kwart eeuw geleden in Detroit stond. Ons jubileummodel wordt geleverd met een zwarte softtop waarin de tekst ‘Boxster 25’ is gestanst; dat vind ik een gaaf detail. Ook vanbinnen word je er aan herinnerd dat dit niet zomaar een 718 Boxster is. In het digitale display rechts in het instrumentarium is een speciale ‘Boxster 25’-welkomstboodschap geprogrammeerd. De passagier kijkt uit op een typeplaatje waarin het productienummer van de auto is gegraveerd; de onze is nummer 0958 van de 1.250 exemplaren. Tot de standaarduitrusting van de Boxster 25 Years behoren onder meer het interieurpakket aluminium, achttienvoudig verstelbare sportstoelen, dorpellijsten met de inscriptie ‘Boxster 25’ en een verwarmd multifunctioneel GT-sportstuur. Onze Boxster heeft daarnaast ook nog een BOSE Surround Sound-System.

Allerlekkerste motor

De Porsche Boxster 25 Years heeft wat mij betreft de allerlekkerste motor: de 294 kW/400 pk sterke, atmosferische 4.0-liter zescilinder boxermotor van de 718 Boxster GTS 4.0. Ik word er blij van als ik bij dat atmosferisch blok het gaspedaal vloer, zowel vanwege de prestaties als de sound. Deze Boxster 25 Years heeft een zeventraps PDK-transmissie met dubbele koppeling. Z’n top is 293 km/u; leuk voor de Duitse Autobahn. Met het standaard Sport Chrono Pakket accelereert hij in 4,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Ook een 20 millimeter verlaagd Porsche Active Suspension Management sportonderstel en Porsche Torque Vectoring met een mechanisch limited-slip differentieel zijn standaard op deze auto.

Feest

Natuurlijk rijdt de Boxster 25 Years precies hetzelfde als de Boxster GTS 4.0. Ik kan je vertellen: dat doet ‘ie heerlijk. In de comfortstand kun je kalm en comfortabel met de auto rijden. Dan schakelt de PDK-transmissie snel door naar de volgende versnelling en filtert het adaptieve onderstel de diepste kuilen weg. Maar zet de draaischakelaar op het stuur in Sport Plus, en alles staat op scherp. Wat een feest! De meeste exemplaren van de Boxster 25 Years hebben al een liefhebber gevonden. Dat wij er nog een hebben, is even uniek als het model.

Voor de nieuwste Porsche Centrum Rotterdam dealerstories volg je ons op @porschecentrumrotterdam