‘Alles van dit merk is top’

Rotterdam, 8 januari 2022 – Hidde Dalm (29) is sinds augustus Diagnosetechnicus bij Porsche Centrum Rotterdam. Voor de Rotterdamse autogek is dit een droombaan bij een droommerk, zegt hij. Zijn hoogtepunt tot nu toe: de verhuizing naar het nieuwe pand in Spaanse Polder.

“Ik ben al sinds kind helemaal gek van auto’s. En dus bezocht ik bijvoorbeeld meetings, ging ik carspotten en probeerde ik mee te rijden in auto’s die ik mooi vind. Ik vind alles wat vier wielen heeft geweldig; in eerste instantie was dat niet specifiek Porsche. De liefde voor dat merk kwam pas later.

Handen

Na de havo had ik een hbo opleiding kunnen gaan volgen, maar ik had meer zin om wat met mijn handen te gaan doen en bezig te zijn met het leukste dat er is: auto’s. Na een paar stages bij een BMW dealer ben ik in 2015 begonnen bij Audi-dealer De Koning in Capelle aan de IJssel, eerst als stagiair en daarna als vaste monteur. Ik ben daarna nooit meer bij de Pon-organisatie weggegaan.

Overstap

Er kwam een vacature bij Porsche Centrum Rotterdam vrij en  twee gesprekken met Ed van der Lans waren voldoende om bij Porsche te mogen beginnen. Een oude collega van me ging me voor en nu werken we dus weer samen bij Porsche. Ik hoefde niet lang na te denken om de overstap naar Porsche Centrum Rotterdam te maken. Audi is een prachtig premium merk, maar ik wilde toch graag een stapje hoger qua merk en qua beleving. Dan kom je automatisch bij Porsche terecht. Alles van dit merk is top: de techniek, de historie, het design… Sinds ik in augustus ben gestart in de Landaulettestraat heb ik elke dag genoten.

Feestje

Het werken aan een Porsche is een feestje. De auto’s met een brandstofmotor zijn technische pareltjes. Neem de Carrera GT met die tiencilinder motor; mooier is er bijna niet. Het is mijn droomauto. Maar ook de elektrische modellen zijn ongekend. Ik vind het bizar dat Porsche zomaar in een ‘nieuwe wereld’ durft te stappen en dan gelijk zo’n prachtig product neer kan zetten. Elektrisch rijden is toch de toekomst. Ik denk dat als ik een nieuwe Porsche zou kunnen kopen, dat een Taycan zou worden. Die elektrische auto is een sportwagen zoals een Porsche moet zijn. Je trapt op het ‘gaspedaal’ en ineens heb je bizar veel vermogen tot je beschikking. Ik werk graag aan de elektrische modellen. Ik zou bij Porsche Centrum Rotterdam dan ook graag een van de specialisten op het gebied van elektrische auto’s willen worden.

Collegialiteit

Ik viel met mijn neus in de boter toen ik hier in augustus kwam werken. De verhuizing naar Spaanse Polder was in december een feit. In drie dagen heeft het gehele team de complete inventaris van de Landaulettestraat naar de Schuttevaerweg gebracht. Ik was al blij met de collegialiteit hier, maar toen heb ik nog meer ervaren hoe hecht het team hier is. Iedereen is passioneel en helpt elkaar; niemand is te beroerd om een stapje harder te lopen voor elkaar en voor de klant. De nieuwe werkomgeving is geweldig; het is hier ruim en licht. We hebben alle ruimte om onze werkzaamheden te verrichten en onze spullen op te bergen in splinternieuwe gereedschapskisten. Gelijk na de verhuizing kon ik aan de slag met een Cayenne waar ik een verstuiver moest vervangen. Natuurlijk moest ik soms even zoeken naar een stuk gereedschap, want niet alles ligt op de plek waar je dat gewend was. Maar die Cayenne rijdt weer als een zonnetje, dus het is gelukt…”