Prestaties, comfort en exclusiviteit: de nieuwe Porsche Cayenne GTS.

De drie letters GTS genieten een bijzondere reputatie onder Porsche liefhebbers. De letters staan voor een extra dosis dynamiek en de geschiktheid voor het overbruggen van lange afstanden. De Cayenne is in de kern zowel een krachtige sportwagen als een SUV. Maar voor de GTS-modellen is dit evenwicht traditioneel verschoven naar verbeterde on-road prestaties. Met zijn krachtige aandrijving, nauwkeurige afstemming van motor, ophanging en transmissie en een exclusief design blijft de nieuwe Cayenne GTS trouw aan dit principe, terwijl hij toch geschikt blijft voor dagelijks gebruik. 

Chassistechnologie van de Porsche Cayenne Turbo GT.

Dankzij het op dynamiek afgestemde GTS-chassis heeft de Porsche Cayenne GTS een 10 millimeter lagere rijhoogte. De SUV is nu standaard uitgerust met adaptieve luchtvering, inclusief Porsche Active Suspension Management (PASM) en Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus). Alle chassiscomponenten en controlesystemen, zoals Porsche Traction Management (PTM) en het optionele Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), zijn nadrukkelijk ontworpen om de wegprestaties van de auto te optimaliseren. 

De tweekleppen-dempertechnologie van de GTS biedt een indrukwekkende responsiviteit, terwijl de luchtvering met 2-kamertechnologie de auto een dynamische veerdynamiek geeft en tegelijkertijd zorgt voor rijcomfort. De fuseelagers op de vooras van de Cayenne GTS-modellen komen van de Cayenne Turbo GT, een versie die Porsche in Europa niet aanbiedt. Ze verhogen de negatieve wielvlucht van de wielen met 0,58 graden, wat een grotere wendbaarheid en uitzonderlijke rijdynamiek met zich meebrengt. 

Efficiënter en 30 kW (40 pk) krachtiger dan het vorige model.

Naast het fijn afgestelde chassis is de imposante V8 een ander belangrijk kenmerk van de nieuwe Cayenne GTS. De 4,0 liter V8 bi-turbomotor heeft uitgebreide technische modificaties ondergaan. Dit heeft geleid tot efficiëntiewinsten en een forse toename in prestaties. De motor produceert nu 368 kW (500 pk), een toename van 30 kW (40 pk) in vergelijking met de vorige GTS. Het maximumkoppel is 660 Nm, een toename van 40 Nm. De herziene achttraps Tiptronic S-transmissie verbetert de rijprestaties merkbaar door kortere reactie- en schakeltijden in de Sport- en Sport Plus-modi. 

De motor en transmissie zorgen bij de vierdeurs sportwagen voor indrukwekkende prestaties. De nieuwe Cayenne GTS accelereert in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u; de top bedraagt 275 km/u. De verdeelbak van het vierwielaandrijfsysteem Porsche Traction Management (PTM) heeft net als de high-performance Turbo GT een apart koelsysteem om de temperatuur te regelen. Het zorgt ervoor dat het vierwielaandrijfsysteem efficiënt blijft functioneren, zelfs onder zware belasting of tijdens langdurig (circuit)gebruik.

Porsche Cayenne GTS herkenbaar aan sportieve accenten.

Alle GTS-modellen van Porsche zijn herkenbaar aan hun unieke, sportieve accenten. Bij de Cayenne GTS zijn dat zwarte ‘GTS’-belettering aan de zijkanten en achterkant van de SUV, een afwijkende neus met grotere koelluchtinlaten, donker getinte koplampen en achterlichten en rode remklauwen. Het vasthouden aan het klassieke ontwerp-DNA zorgt ervoor dat de Cayenne GTS de direct herkenbare Porsche-uitstraling behoudt. 

Delen als de dorpels, inzetstukken in de voorschermen, zijruitomlijstingen en wielkastverbreders – die allemaal deel uitmaken van het standaard Sport Design-pakket – zijn nu uitgevoerd in hoogglans zwart. Op eerdere GTS-modellen waren sommige van deze carrosseriedelen in carrosseriekleur gespoten. Daarentegen zijn de uitlaatpijpen van het sportuitlaatsysteem die voorheen zwart waren nu afgewerkt in een donkere bronskleur. De Cayenne GTS-modellen zijn voorzien van 21 inch RS Spyder Design wielen in antraciet grijs. 

De Cayenne GTS is standaard voorzien van een verwarmd GT sportstuur. De hemelbekleding, armsteunen en deurpanelen, evenals de middenpanelen van de achtvoudig verstelbare sportstoelen zijn bekleed met het hoogwaardige Race-Tex. De zijwangen zijn verhoogd voor meer zijdelingse steun in snel genomen bochten. Alleen voor de GTS biedt Porsche twee alternatieve interieurpakketten aan in Carmine Red of Slate Grey Neo. 

Nieuwe rijervaring met sfeerverlichting en surround sound.

De nieuwe GTS-modellen krijgen alle features mee die recent zijn doorgevoerd op de Cayenne, waaronder de nieuwe Porsche Driver Experience met een gebogen digitaal instrumentencluster en een optioneel passagiersdisplay. Naast het Sport Design-pakket, donker getinte HD-matrix LED-koplampen en luchtvering, beschikt de GTS ook over een Bose® Surround Sound systeem en sfeerverlichting in het interieur. De Cayenne GTS Coupé is standaard voorzien van een vast panoramisch glazen dak en een adaptieve uitschuifbare achterspoiler. 

Naar wens van de klant verhoogt Porsche het dynamische gevoel van de Coupé nog verder met een sportuitlaatsysteem met centraal geplaatste uitlaatpijpen in donker brons. Dit is beschikbaar als onderdeel van de drie verschillende lichtgewicht sportpakketten. Daarbij horen ook een lichtgewicht dak, een koolstofvezel achterdiffuser en verminderde isolatie. Afhankelijk van de uitrusting kunnen de lichtgewicht pakketten het gewicht van het GTS met maximaal 25 kilogram verminderen. 

De nieuwe Porsche Cayenne GTS is per direct te bestellen en staat vanaf deze zomer bij de acht Nederlandse Porsche Centra. De Porsche Cayenne GTS heeft een consumentenadviesprijs van € 225.300, de Porsche Cayenne GTS Coupé is leverbaar vanaf € 229.700. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.