50 jaar Porsche Design: twee exclusieve edities van de 911

Rotterdam, 18 januari 2022 – Porsche viert 50 jaar Porsche Design met twee bijzondere auto’s. Beide collectors items zijn uitgevoerd in de unieke, zwarte kleurencombinaties die doen denken aan de legendarische Chronograph I, in 1972 ontworpen door professor Ferdinand Alexander Porsche. De nieuwe Porsche 911 Edition 50 Years Porsche Design en de historische, door Porsche Classic gerestaureerde 911 S 2.4 Targa uit het oprichtingsjaar van de ontwerpstudio, maken hun debuut tijdens een speciale tentoonstelling in het Porsche Museum. De collectie bevat ook de unieke Chronograph 1 – 1972 Limited Edition.

“Als je de functie van iets opnieuw uitvindt, ontstaat de vorm soms vanzelf” – het credo van F.A. Porsche dat nu nog steeds wordt gevolgd door de ingenieurs en ontwerpers van Porsche Design. In 1972 richtte Ferdinand samen met zijn broer Hans-Peter de ontwerpstudio op met de missie om hun designprincipes toe te passen op meer dan alleen auto’s. Porsche Design is inmiddels 50 jaar een internationaal gerenommeerd premium lifestyle-merk, bekend om functionele en duurzame producten met een puristische esthetiek.

Exclusieve speciale editie: een moderne kijk op een designklassieker

De 911 Edition 50 Years Porsche Design wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 750 exemplaren en bevat tal van speciale design features die zijn geïnspireerd op de iconische ontwerpen van F.A. Porsche. Enkele sprekende voorbeelden zijn het volledig in zwart uitgevoerde exterieur en de knipoog naar het verleden met de klassiek geruite Sport-Tex stoelbekleding en de rode secondewijzer in de Porsche Design Subsecond chronograaf van het Sport Chrono Pakket dat tot de standaarduitrusting behoort.

De speciale editie is gebaseerd op de 911 Targa 4 GTS en is leverbaar vanaf april. Porsche Design heeft ook een nieuwe editie van de legendarische Chronograph I ontworpen die perfect past bij deze 911. Enkele unieke kenmerken van het horloge zijn het speciale editienummer en de op de 911 Edition 50 Years Porsche Design geïnspireerde, wielvormige rotor.

Unicum: de door F.A. Porsche gesigneerde 911 S 2.4 Targa

Ter gelegenheid van het jubileum heeft Porsche Classic twee jaar lang gewerkt aan de restauratie van een 911 S 2.4 Targa uit 1972, het jaar waarin Porsche Design werd opgericht. “We wilden met een ​​historische tegenhanger van de nieuwe 911 Edition 50 Years Porsche Design komen”, legt Ulrike Lutz, hoofd van Porsche Classic, uit. “Samen met het  Sonderwunsch-team hebben we een unieke restauratie uitgevoerd waarbij we details van de nieuwe 911 Edition 50 Years Porsche Design hebben toegepast op de klassieker.” De basis van deze one-off is een 911 T 2.4 Targa uit 1972. De experts van Porsche Classic hebben de motor en het chassis volledig uitgevoerd volgens de specificaties van de S-versie. Het topmodel uit zijn tijd had een cilinderinhoud van 2.341 cc, goed voor 190 pk bij 6.500 tpm, en was uitgerust met een mechanische brandstofinjectie.

Als eerbetoon aan Ferdinand Alexander Porsche heeft deze unieke sportwagen dezelfde kleuren als de legendarische Chronograph I watch die hij in 1972 ontwierp, waarbij zwart domineert. De flanken van deze 911 worden gesierd door klassieke zijstrepen met een gesatineerde platina-afwerking en Porsche Design nomenclature. Een bijzonder hoogtepunt is de in een platina satijnen afwerking gelaserde Targa-rolbeugel – een nieuwe interpretatie van het geborsteld roestvrij staal van het klassieke model. Het Targa-logo is afgewerkt in mat zwart. Net als bij de nieuwe versie is de grille op de motorkap voorzien van een ‘Porsche Design 50th Anniversary’-badge met een reproductie van de handtekening van F.A. Porsche.

Nieuwe collectie jubileumartikelen en accessoires

Naast een speciale 911 heeft Porsche Design ook een jubileumcollectie ontworpen die onder meer bestaat uit een uniek horloge en een limited edition collectie met onder meer schoenen, sportkleding, tassen en accessoires. De Chronograph 1 – 1972 Limited Edition met historisch logo en opschrift is het hoogtepunt van deze tijdelijke collectie.

Over Porsche Design

“Goed design moet eerlijk zijn”, aldus de ontwerper van de legendarische Porsche 911 en de oprichter van de ontwerpstudio. Ook vandaag de dag werkt het team van Porsche Design volgens dit principe en focust het zich op het ontwerpen van doordachte, functionele en duurzame producten met een puristische esthetiek.

De huidige collectie van Porsche Design bevat onder meer horloges, zonnebrillen, reistassen en lederwaren. Met vestigingen in Zell am See, Berlijn, Ludwigsburg, Los Angeles en Shanghai werkt het ontwerpbureau ook met een groot aantal internationale klanten en partners. Samen met onder meer Elan, KEF, LaCie, Morita en Panasonic heeft Porsche Design verschillende hoogwaardige producten, huishoudelijke apparaten en industriële projecten ontworpen en ontwikkeld.

Speciale expositie in het Porsche Museum

Het Porsche Museum viert de 50e verjaardag van Porsche Design met een speciale tentoonstelling die is geopend van 19 januari tot 11 juli 2022. Bezoekers worden ondergedompeld  in de wereld van F.A. Porsche, zijn ontwerpfilosofie en zijn enorme creatieve invloed op de vele verschillende auto’s en andere producten die door de studio zijn ontworpen.

Het symbool van de geboorte van Porsche Design is de Chronograph I, met twee versies van het legendarische uurwerk die het middelpunt van de speciale tentoonstelling vormen. Andere unieke stukken in de collectie zijn bijvoorbeeld de P8478 pilotenbril, de Monobloc Actuator chronotimer met volledig geïntegreerde stopwatch en de P9521 smartphone. Geen Porsche-tentoonstelling is compleet zonder de auto’s waar het allemaal om is begonnen. De speciale collectie bevat dan ook niet alleen de 993 Speedster van F.A. zelf, maar ook de 904 die hij zag als zijn meesterwerk. De door Porsche Classic gerestaureerde Porsche 911 S 2.4 Targa uit 1972 en de nieuwe 911 Edition 50 Years Porsche Design staan er ook in de schijnwerpers.

Meer informatie over de Porsche 911 Edition 50 Years Porsche Design en de consumentenadviesprijs vind je hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.